Carcaixent celebra el 8 de març amb un complet programa d’activitats

0
396

 

Prop de 20 activitats gratuïtes formen la programació al voltant de 8 de Març, Dia Internacional de la Dona

Des de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Carcaixent en col·laboració amb altres departaments municipals i entitats han preparat un intens programa d’activitats per a commemorar la data del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Teatre, exposicions, tallers i fins i tot una ruta turística són algunes de les propostes que configuren una programació que busca visibilitzar el paper de la dona en la societat des d’un punt de vista multidisciplinari. El cartell d’enguany ha estat dissenyat per

Tot i que la programació s’estendrà fins el mes d’abril, el fort de les activitats es concentraran al llarg de la propera setmana. El dimarts 5 de març encetarà la programació l’obra «DonasMoviles en Txanadú». Un espectacle d’humor on, a través d’esquetxos concatenats, Marta Belenguer i Lorena López, pintaran situacions paradoxals plenes de comicitat on reflexionen sobre la condició femenina i posen en qüestió els típics estereotips. L’entrada és gratuïta fins completar aforament, les entrades es poden arreplegar en l’Àrea de Cultura o a partir de les 18:30 en la taquilla del teatre .

Des de l’Àrea de Joventut, s’ha programat un taller de lettering impartit per l’artista carcaixentí Borja Ibáñez. Els dies 6 i 7 es donaran a conèixer les nocions bàsiques d’esta tècnica basada en el dibuix artístic de lletres. Per concloure el taller, el 8 de març, es posarà en pràctica tot el que s’ha aprés realitzant intervencions de missatges igualitaris en diferents punts de la localitat.

L’Àrea d’igualtat, en col·laboració amb els centres de Carcaixent, ha preparat  dos propostes específiques adreçades a la població més jove. El 6 de març el teatre Don Enrique acollirà l’obra «Creativas en Paro» una proposta pensada per a l’estudiantat d’ESO per tal que se n’adonen, a través de l’humor, de la situació actual de la dona en la societat.  Per a Batxillerat i cicles superiors, el dia 7 es representarà «Improversos»  un espectacle en el que es relataran  discursos de personatges il·lustres i poemes en clau femenina amb acompanyament musical.

El divendres 8 de Març, Dia internacional de la Dona, a les 12:00 hores es llegirà un manifest a la Plaça Major preparat pel Consell de les Dones, òrgan de representació municipal. Per la vesprada, el Conservatori Professional de Música acollirà un concert de l’orquestra de dones de l’entitat.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Teresa Oliver, ha agraït a tots els departaments municipals que s’han implicat en preparar el complet programa d’activitats d’enguany. Per a la regidora es tracta «d’una programació potent, diversa i adreçada a tots els públics que permetrà oferir una visió de les dones completa, amb les carències que encara presenta la nostra societat en manera d’igualtat, però que també busca posar en relleu els avanços que s’han aconseguit». Teresa Oliver ha explicat i des de que l’àrea es continuarà treballant per a que la igualtat efectiva entre homes i dones siga una realitat en Carcaixent.

Després del parèntesi de falles, les activitats es reprendran amb la II Marxa de les Dones, el dissabte 23 de març, un recorregut urbà de 4 quilòmetres que començarà a les 12:00 hores de de El Passeig. El diumenge 24, des del Departament de Turisme s’ha preparat la ruta guiada «La memòria de les dones a Carcaixent», un visita guiada i teatralitzada pel nucli urbà de Carcaixent de la mà, d’Amalia Bosarte, una de les dones més significatives del nostre poble que ens permetrà conèixer part de la història de Carcaixent i el seu desenvolupament a partir de la vida de diferents dones.

Conclouran la programació la projecció de dos documentals que mostren la situació de les dones i les xiquetes en dos entorns molt diferents: l’escola i l’esport.  El dijous 28 de març es projectarà al CIM, «Patis vius, patis coeducatius», un audiovisual que convida a la reflexió del que ocorre als patis escolars des de la perspectiva de gènere. En quant a l’esportiu, el dimarts 2 d’abril es presentarà el documental «Campeonas sin límites». L’acte comptarà amb la participació de Paqui Méndez, directora de del documental i de diverses dones relacionades amb el món de l’esport de Carcaixent.

Podeu consultar la programació completa a www.carcaixent.es