Els vots negatius d’Iniciativa impedixen l’aprovació de la llista de Compromís per Alzira

0
1341
Un moment de la votació en l'assemblea de Compromís per Alzira

L’assemblea de Compromís per Alzira celebrada este dissabte ha ratificat a Diego Gómez com alcaldable de la coalició per a les pròximes eleccions amb sols un vot en contra, però no ha abastat el 80% necessari per ratificar la resta de la candidatura davant els vots en contra dels representants d’Iniciativa.

Dels 41 vots emesos, 30 han votat a favor, és a dir un 74%, 7 ho han fet en contra i 4 votaren en blanc. «Sols faltaren tres vots per arribar al 80% requerit», segons fonts del Bloc.

Els 5 representants d’Iniciativa que votaren, No, a la candidatura han sigut decissius perquè la pròxima setmana continuen les negociacions entre l’executiva composada per membres el Bloc i els militants de la formació que lidera Mónica Oltra, per tal d’arribar a un consens.

Una llista en la que repetixen 5 dels 6 regidors que va obtindre Compromís en les anteriors eleccions i que li donaren l’alcaldia a Diego Gómez davant el pacte realitzat amb el PSPV i EUPV. El periodista i músic Xavier Pérez ocupa la sisena posició i en el seté lloc figura el militant d’Iniciativa Ramón Fenollosa.

Una posició que no ha satisfet al partit que fundà a Alzira, fa pocs mesos, el psicóleg Eduard Hervás, donat que reclamen «el quart o el cinqué a més del dècim».

Fons del Bloc han indicat que «els cinc membres locals d’Iniciativa funcionen tan sols desde el segon semestre de l’any passat» i per tant entenen «que no estan en condicions de fer tantes exigències».

En la reunió celebrada este dissabte han decidit no convocar primàries, després que l’executiva i la pròpia assemblea, es pronunciaren a favor d’una candidatura consensuada amb l’alcalde. Compromís confia en aprovar el pròxima cap de setmana, de forma definitiva, la seua llista a les eleccions municipals convocades per al 26 de maig.