Balanç «positiu» de les assembles ciutadanes celebrades a Alzira

0
524

L’Ajuntament d’Alzira posa en valor la incorporació de les assemblees ciutadanes i fa balanç dels seus quatre anys

Amb la celebració el proper dilluns 4 de març de l’última assemblea ciutadana que tanca este exercici (legislatura), des de la Regidoria de Participació Ciutadana es fa balanç de les assemblees que nasqueren amb el ferm propòsit de fer partícip la ciutadania, acostar l’Ajuntament als veïns i veïnes per tal que pogueren transmetre les seues inquietuds de més a prop i fer-se escoltar.

Inma Onrubia, regidora responsable de l’àrea, va participar activament en la modificació de la Carta de Participació Ciutadana, en què es van incloure la celebració d’assemblees ciutadanes, que s’iniciaren a l’octubre de 2015 i se celebraven una hora abans de cada sessió plenària i, posteriorment, al 2017, passaren a ser itinerants, és a dir, van visitar diversos barris de la ciutat, amb la qual cosa s’acostava més encara l’Ajuntament al veïnat. Dins dels objectius marcats amb la celebració de les assemblees ciutadanes està ser plurals, transparents i participatius.

“Els veïns i veïnes d’Alzira deuen ser una part activa del treball que es realitza en la ciutat, des de la presa de decisions fins a poder aportar idees, suggeriments i projectes que ajuden a revitalitzar i fer més agradable la convivència i el dia a dia a Alzira”, així ho manifestava Inmaculada Onrubia.

Han sigut molts i diversos el temes i qüestions que s’han tractat en les nombroses assemblees celebrades, però cal destacar les relacionades amb la Policia Local, seguit del Departament de Gestió Urbanística i Serveis Públics, Medi Ambient, Projectes i Infraestructures, Educació, Festes, Esports, Sanitat i Intervenció en menor escala.

Respecte a la participació i les consultes, s’observa un augment gradual anual, en el qual s’han fet consultes de qüestions sempre relacionades amb la millora de la ciutat i la seua convivència, com el condicionament de carrers, la seguretat, les línies del bus urbà, la celebració de festes, el civisme i bon comportament del veïnat als parcs i jardins, entre altres aspectes als quals s’ha donat resposta.

La regidora, Inma Onrubia, conclou dient: “A hores d’ara, i fent balanç dels quasi quatre anys d’assemblees ciutadanes, hem de mostrar la nostra satisfacció per la resposta de la ciutadania en cadascun dels barris que hem visitat, pel respecte i la tolerància que han demostrat i per la seua implicació i preocupació cap a la nostra ciutat.

També hem de recordar que, per donar amplitud i diversitat, en totes les AACC hem comptat amb l’assistència d’un intèrpret de llenguatge de signes. Gràcies a tots els que d’una manera o altra haveu contribuït a la celebració i compliment de les assemblees ciutadanes”.