La paella de Sueca despedix als diputats del Congrés

0
463

La paella valenciana pren el Congrés amb la iniciativa Paella Doodle en l’últim ple de la legislatura

  • Diversos diputats valencians i l’Ajuntament de Sueca han donat suport a la iniciativa enfront de les portes del Congrés

  • El restaurant del Congrés ha venut 1.350 racions de paella valenciana només en un dia

La paella valenciana ha protagonitzat hui la proposta gastronòmica en el Congrés dels Diputats de la mà del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que enguany presenta una nova iniciativa oberta: #PaellaDoodle.

L’organització del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha organitzat una expedició encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Tamarit; el regidor titular del certamen, Vicent Baldoví i el mestre paeller, Jesús Melero, que ha portat la recepta més reconeguda dels valencians al restaurant del Congrés en l’últim dia de ple de la legislatura. La paella valenciana de Sueca ha resultat molt atractiva per als paladars dels diputats i el personal del parlament. Així, s’han venut més de 1.350 racions de paella valenciana només en un dia.

Esta invitació a tastar la paella valenciana s’ha convertit ja en tradició i este any és el sisè que la delegació de Sueca es desplaça a Madrid per a donar a conèixer el certamen gastronòmic i altres iniciatives en pro de la recepta com ara el World Paella Day i enguany ha estat el torn del Paella Doodle.

Diversos diputats valencians de diferents grups polítics, entre ells Joan Baldoví, Alicia Piquer, Toni Quintana, Herick Campos o Marta Sorlí s’han unit a l’organització del Concurs per a presentar la iniciativa Paella Doodle.

Paella Doodle és una iniciativa oberta i col·laborativa que naix per a celebrar el caràcter universal de la paella Valenciana i rendir-li tribut a través d’un “Doodle Google”. La paella valenciana és el plat espanyol més buscat del món des de 2015 (Google).

L’objectiu d’esta iniciativa és aconseguir que Google altere el seu logotip per un dia per a mostrar a tot el món la paella valenciana el 20 de setembre, coincidint amb la celebració del World Paella Day. D’esta manera, les organitzacions col·laboradores del Paella Doodle pretenen contribuir al reconeixement del caràcter universal de la recepta.

La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració de diferents administracions com l’Ajuntament de València, l’Ajuntament de Sueca, Turisme de la Comunitat Valenciana; organitzacions defensores de la recepta com World Paella Day, Wikipaella, el Consell Regulador Denominació d’Origen Arròs de València o la Federació d’Hostaleria de València, entre d’altres.

A cada comensal que ha optat per la paella valenciana en el restaurant se li ha informat sobre la iniciativa Paella Doodle. A més, amb cada menú de paella se li ha regalat una bossa amb productes de patrocinadors del Concurs Internacional de Paella Valenciana.

Paella Doodle ha llançat hui el seu web www.paelladoodle.com i ha obert una recollida de signatures per a sumar el suport de tota la ciutadania. La iniciativa pretén amb això guanyar legitimitat institucional i popular i així convèncer a Google per a rendir tribut a la paella valenciana per un dia.