L’Ajuntament d’Alzira arxiva el PAI del Ràfol

0
642
Zona de la partida del Ràfol pròxima al Xúquer

Es tracta d’una zona d’alt risc d’inundabilitat

 

L’Ajuntament d’Alzira té previst aprovar demà en el ple ordinari la cancel·lació i l’arxivament del PAI de la Unitat d’Execució de la partida del Ràfol, situada al costat del riu Xúquer on una mercantil pretenia urbanitzar 500.000 metres quadrats per alternar un camp de golf de 9 forats amb una zona comercial i que va ser aprovat per anteriors governs municipals del PP i PSI.

 

Una de les raons per rebutjar este PAI és la manca de rectificació d’informes, reiterats, per part de la mercantil que bàsicament es basa en l’alt risc d’inundació d’esta zona.

 

Després de l’última revisió del PGOU, les zones que queden per a creiximent urbà d’Alzira són Tullell i el Torrejó, a banda del PAI de la Barraca, que ja estaven en l’anterior versió del Pla.

 

“S’ha demostrat que tots aquells PAI que havia enllestit el PP no eren necessaris, més el del Ràfol que està qualificat amb un alt risc d’inundació”, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme, Sara Garés.

 

“Nosaltres apostem per un creiximent sostenible i amable de la ciutat, una ciutat que volem més verda i encarada per a les persones. La política del PP quan governava era fer una ciutat per a 80.000 persones i que a nosaltres ens pareix una barbaritat”, ha recalcat Garés.