La Universitat de València culmina la «Història d’Alzira»

0
1665
Portada del llibre

L’Ajuntament acull la presentació de la “Història d’Alzira”

Han col.laborat mig centenar de professionals de la història, la geografia i l’art de la UV a més d’estudiosos de la història local

L’acte se celebrarà al saló de plens i assitirà, entre altres, el vicerector de la UV, Jorge Hermosilla

 

El saló de sessions de l’Ajuntament d’Alzira serà l’escenari, este dimarts a les 20 hores, per a l’acte de presentació en públic de la Història d’Alzira, fruit del conveni de col·laboració subscrit en el seu dia per l’Ajuntament de la ciutat i la Universitat de València, en el qual han col·laborat més de mig centenar de professionals de la història, la geografia i l’art de la UV i historiadors i estudiosos de la nostra història local.

 

A l’acte assistirà el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla Pla.

 

Cal recordar que el febrer de 2016 l’alcalde, Diego Gómez, i l’aleshores rector de la Univeristat de València, Esteban Morcillo, signaren un conveni de col·laboració per a la realització d’un projecte amb el qual es pretenia estudiar i analitzar la història d’Alzira, que contemplava les relacions amb el territori i les seues manifestacions artístiques. Així naixia Alzira. Història, geografia i art. Passat i present.

 

Es va crear una comissió mixta de seguiment i una comissió científica conformada per la doctora Esther Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història de la UV, pel doctor Aurelià Lairón Pla, arxiver municipal i cronista de la ciutat, i per investigadors, tots ells professors dels departaments d’Arqueologia i Prehistòria, d’Història Antiga, Història Medieval, d’Història Contemporània i d’Història de l’Art de la mateixa universitat valenciana.

Dos volums

Este treball, propietat d’ambdues institucions, serà publicat per l’Ajuntament d’Alzira i s’editarà en dos volums que eixiran a la llum al més prompte possible.

Hi han interesants articles sobre Prehistòria i Arqueologia, coordinats per José Pérez Ballester. També d’Història Antiga essen Manuel Albadalejo el coordinador, a més d’Història Medieval, a càrrec d’Antoni Furió, la Història Moderna de la capital de la comarca ha estat coordinada per Ricard Franch. D’açí la publicació passa a la Història Comtemporània coordinada per Aureli Martí, a la Geografia Física de l’antiga Alget-zira Xúquer, dirigida per Joan Mateu, mentre la Humana l’han coordinada Juan i Carme Piqueras i per últim Ester Alba ha dirigit els treballs sobre Art i Patrimoni Cultural.