L’alcaldable i fill de la portaveu de Ciudadanos / Opinió: Vicent Martinez

0
2273
Vicent Martinez Coordinador de Compromís per Alzira

 

Bocabadats i indignats ens hem quedat al col·lectiu de Compromís Alzira amb l’article que signa l’alcaldable “in pectore” de Ciudadanos, fill de la portaveu del mateix partit i ex regidor del PP, Miguel Vidal Llopis, que publicà, recentment, en un mitjà de comunicació.

Senyor Vidal Llopis, poques lliçons d’educació ha de donar vosté al nostre alcalde i al nostre equip en la forma i fons de governar durant els últims 4 anys. Vosté, primer que res, és un ex regidor del PP i fill de l’actual portaveu de C’s la qual ha estat treballant quasi tota la vida per al PP. Com explica a la ciutadania aquest canvi de jaqueta? Una rabieta amb els seus antics companys, afan de protagonisme, ser més de dretes….?

Vosté diu que l’actual govern municipal “nos ha freído a impuestos” i fer tot el possible per a “renovar su sillón”; una insidia que es pot demostrar amb xifres públiques de la gestió municipal.

Mire, Compromís ha rebaixat un 6% la contribució urbana (IBI) aquesta legislatura, mentre que la contribució rústica s’ha rebaixat un 20%. Ha rebaixat un 12% els valors cadastrals a tots els alzirenys.

Compromís ha suprimit la taxa de Fem d’Activitats Econòmiques que afectava a més de 3.000 empreses, comerços i treballadors autònoms. És a dir aquestes empreses i persones han deixat de pagar 150 euros anuals.

Compromís ha reduït el deute d’Alzira més de la meitat passant de 16.226.769 euros a 7.350.344 euros. De 16 a 7,3 milions. La rebaixa suposa un 55% respecte al que hi havia en 2015. Ho té clar, senyor Vidal?

Per altra banda, quin recurs més paupèrrim al argumentar el seu article que vosté és més espanyol que ningú. Per què no es preocupa un poc més de les reivindicacions dels alzirenys i valencians com un millor finançament, el deute històric, la connexió de l’AP7 a Alzira, la crisi de la taronja o l’impuls de l’economia local i les infraestructures? A vosté li va la marxa igual que a l’ínclit candidat a  President de la Generalitat, Toni Cantó que, a banda de ser un antivalencià, criminalitza l’ensenyament en la nostra llengua als nostres xiquets i xiquetes. Si per ell fora fulminaria la Generalitat i l’autonomia.

Pel que respecta a la revisió cadastral, senyor Miguel Vidal, l’actual portaveu de C’s a l’Ajuntament té tota la informació sobre aquest tema. Per què no li pregunta a ella? Ella sap perfectament que no s’ha revisat el cadastre perquè ho desaconsellaven els tècnics del govern estatal, ja que suposaria incrementar l’IBI a la majoria de la ciutadania alzirenya.

També ens sorprén quan afirma, sense tindre dades, que hi ha un perill per als vianants per la gestió del trànsit. A quans vianants s’han atropellat a Alzira? Ho sap vosté?

I el que més ens indigna de vosté és la falta de respecte a la ciutadania i al nostre alcalde quan assenyala que la peatonalització s’ha fet per a que Diego Gómez tinga una “ruta amable” per anar des de sa casa a l’Ajuntament. Se n’adona de la barbaritat que ha dit? Molts ciutadans es beneficien dels carrers peatonals, vosté no? Vosté no gaudeix de les noves zones amables?

Poques lliçons ha de donar vosté sobre el joc del Monopoly, perquè no jugue vostés a “quién es quién”? No sabem si la seua ideologia és la del PP o la de Vox o no tenen ideologia, i es  que “el que perd els seus orígens perd la seua identitat”.

Senyor Vidal, per últim, vosté no s’ha enterat de les activitats culturals que han inundat la ciutat durant els últims 4 anys, una cultura participativa i multitudinària que ha posat a Alzira en el rànquing de les ciutats més atractives culturalment del nostre territori. Sense oblidar el Reconeiximent Cultural que ha atorgat la Diputació a l’Ajuntament d’Alzira. I clar que volem un futur, però per a tots i per totes.

Si té cap dubte, pregunte-li a la portaveu de Ciudadanos a l’Ajuntament la qual va afirmar que les ajudes a les organitzacions que donaven suport a les dones que patien violència masclista eren uns “Xiringuitos”.

Vicent Martínez i Martí, coordinador de Compromís Alzira