El discurs del president dels empresaris d’Alzira causa «malestar» en l’equip de govern

0
1931
Diego Gómez i Raül Tudela anit separats per Enric Morera
Raül Tudela amb la directora d’IDEA Carmen Herrero abans del discurs

Raül Tudela reclamà una baixada «real» de l’IBI i l’IAE a les empreses locals

Denuncià la fugida de comerços i la insuficiència de zones blaves

I les «traves tècniques» al Pla de Comerç presentat per l’associació

No agradà gens ni miqueta el discurs crític i reivindicatiu que pronuncià, anit, el president de l’Associació Empresarial, Raül Tudela, en l’acte de cloenda i lliurament dels premis de la XI Setmana de l’Economia d’Alzira, que enguany ha batut rècords d’assistència i participació.

Encara que l’alcalde, Diego Gómez, no ha volgut anar més enllà de reconèixer «cert malestar i incredulitat», a les crítiques que també anaren dirigides cap a l’Agència municipal IDEA, organitzadora de l’event junt la directiva de l’entitat empresarial.

100 milions d’euros

Tudela començà per revetlar que les prop 1.300 empreses, comerços i negocis de la capital de la comarca apoten a l’administració al voltant de 100 milions d’euros. Després de reconèixer que «les reunions amb l’equip de govern han millorat alguns aspectes», reivindicà «una baixada real de l’IBI i l’IAE», i les comunicacions dels polígons industrials amb banda ampla. A més reivindicà l’aplicació de «bonificacions a les empreses que contracten a col.lectius amb dificultats per accedir al mercat laboral». Així mateix considerà «la incertesa» de l’execució davant la projectada connexió d’Alzira amb l’AP-7.

Fugida de comerços

Tot seguit denuncià la «fugida de comerços» de la ciutat que ha atribuït a la «multitut de trabes tècniques per a desenvolupar el Pla Comercial presentat per l’associació», a més de «la insuficiència de places de zona blava». Fins i tot reivindicà «la gestió dels 8.000 euros destinats a la marca Alzira Ciutat Comercial».

Precarietat laboral, retallades i austeritat

Per la seua part, l’alcalde, que va intervindre abans que Tudela, fa fer un discurs plenament social, fent crítiques a la «precarietat laboral» i a les polítiques dels governs centrals de «retallades i austeritat», junt a la desregulartizació, la destrucció d’ocupació, l’economia sumergida i «la pèrdua de poder adquisitiu», per part de les famílies.

Així Diego Gómez apostà per l’augment del salari mínim interprofessional, l’armonització horària i fiscal, les polítiques de compensació laboral a les dones, la «millora» de la competitivitat de les emrpeses locals amb aportacions d’I+D+I i la «necessitat» de tindre treballadors qualificats, per a lo que demanà «plans de formació laboral que aterren en la realitat laboral del territori».

La ciutat que volem

La primera autoritat local culminà la seua intervenció, davant prop de 300 persones, apuntant al repte de «definir i construir» el futur d’Alzira. Considera que «ara s’obri una nova etapa», en la que «cal definir la ciutat que volem», essent la seua aposta per «una ciutat d’oportunitats, atractiva, dinàmica, dohesionada i amb qualitat de vida».

Repte que al seu juí es podrà aconseguir «pels camins de la nova economia fonamentada en les noves tecnologies, la interconnexió i la innovació», a més de «fomentar l’economia pública, de cooperació i de proximitat».

Riberaexpress