L’Alcúdia entrega ordinadors gratuïts a tots els estudiants de cinqué de Primària

0
703

 

  • Enguany l’Ajuntament torna a lliurar els equips, amb el software bàsic instal·lat, a tots els xiquets i les xiquetes que cursen el quint curs de primària de les quatre escoles del municipi.
  • Amb aquesta iniciativa, la qual ja va per la seua novena edició, es pretén invertir en la preparació i formació de l’alumnat per assegurar que tots els estudiants puguen gaudir d’un ordinador per realitzar les seues tasques.

——-

El futur dels xiquets i les xiquetes, mitjançant la formació, torna a ser un dels aspectes més importants per l’Ajuntament de l’Alcúdia. És per això que, el dimecres de la setmana passada – 13 de febrer – es va fer entrega d’un total de 127 ordinadors portàtils gratuïts per a tot l’alumnat de 5è curs de primària de tots els col·legis de l’Alcúdia: una iniciativa que, enguany, ja va per la seua novena edició.

Els equips informàtics, preparats per al seu funcionament immediat i amb el software bàsic instal·lat, es van lliurar a la Casa de la Cultura del municipi en un acte de lliurament on van estar presents l’Alcalde Andreu Salom, la regidora d’Educació Pilar Huertas, els responsables dels col·legis i els pares i mares de tots els xiquets i les xiquetes.

De manera més específica, els dispositius oferts són ordinadors portàtils d’11 polsades, més flexibles gràcies a la seua pantalla desmuntable i tàctil, amb els quals els alumnes poden realitzar les seues tasques, tant a casa com a les aules. A més a més, s’ha tingut en compte la instal·lació del sistema operatiu Windows 10 Pro amb càmera HD inclosa amb l’objectiu de garantir la millor compatibilitat amb l’entorn operatiu més habitual.

Aquest programa es va iniciar amb l’objectiu de permetre que tot l’alumnat de les escoles alcudianes tinguen la mateixa oportunitat de futur. Així mateix, des de la regidoria d’Educació, es recorda la importància d’una iniciativa com aquesta, gràcies a la qual es relacionen l’àmbit de l’educació amb les noves tecnologies. És per això que també es tenen en compte els estudiants de primer any d’Universitat o de cicle formatiu de grau superior que necessiten un equip amb unes característiques específiques per als seus estudis i els quals poden participar en aquesta campanya optant a una ajuda de 100 €.