L’Ajuntament d’Alzira afegix 16.000€ per completar les 8 mascletaes programades

0
1309
El pirotècnics que participaran en el Concurs de Mascletaes aèries junt a l'alcalde i la vicealcaldessa

La Pirotècnica Crespo dispararà una mascletà extraordinària

L’Ajuntament d’Alzira auditarà els comptes de la Junta Local Fallera

La crisi econòmica que pateix la Junta Local Fallera d’Alzira, feia que només poguera fer-se càrrec de quatre mascletaes en les falles d’enguany, problema econòmic motivat, segons el president Jaume Bohigues, «per la disminució d’ingressos procedents dels patrocinadors».

Així l’alcalde Diego Gómez i la vicealcaldessa, Isabel Aguilar han anunciat que la regidoria de Festes es farà càrrec de les tres mascletaes aèries restants programades inicialment, a la que s’afegix una fora de concurs, «a títol honorífic», que dispararà el 12 de març la Pirotècnica Crespo d’Alzira.

D’esta forma el consistori afegirà 16.000 euros, cost de les quatre mascletaes, a la subvenció prevista en el pressupost per a la JLF que s’eleva a 160.000 euros.

Bohigues, també ha justificat la problemàtica econòmica de la JLF en el pagament de més de 9.000 euros anuals, per fer front a una pòlisa de crédit, que en octubre de 2017, l’any anterior al seu mandat, s’incrementà de 30.000 a 50.000 euros. Crèdit del que ara deuen un total de 34.000€ entre el capital i els interessos.

Rebaixa sustancial del pressupost

El pressupost de l’exercici de 2018 s’elevà a 259.000 euros, però el de 2019, apenas arribarà als 190.000€, segons ha assegurat Bohigues en l’acte de presentació del Concurs de Mascletaes celebrat este matí.

Aguilar ha descartat que el problema econòmic ha estat originat «per una mala gestió econòmica de la JLF», però ella i l’alcalde han advertit que només cremar-se les falles d’enguany «l’ajuntament auditarà els comptes fallers i controlarà totes les seues despeses».