Mónica Carrió: «A Lorenzo li haguera agradat molt organitzar i viure esta Copa d’Espanya»

0
1741
Mónica i Lorenzo Carrió marcaren una época daurada en l'halterofília alzirenya

Els halteres alzirenys, Alba Sánchez i Tomás Sanchis, es troben entre els 25 participants de la XVII Copa d’Espanya –Memorial Lorenzo Carrió– que aspiren a obtindre el passaport per al Campionat d’Europa d’Halterofília que es disputarà a Georgia a primers del pròxim mes d’abril.

El Club Halterofília Alzira ultima els preparatius en el pavelló Pérez Puig que acollirà tan important event en el que actuaran els millors halteres espanyols; Lydia Valentin, en dones, i Josue Brachi en homens són els atletes estelars d’esta competició.

La seua presidenta, l’excampiona Mónica Carrió i el vicepresident del club, Javier Lairón són els responsables que la Copa d’Espanya es celebre en Alzira per tercera vegada i es mostren «molt agraïts» a la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alzira «per les facilitats que ens han donat», i perquè «el Pérez Puig reunix tots els requisits per albergar una competició de nivell nacional com ésta».

Carrió ha aconseguit que esta competició, es convertisca en un Memorial a Lorenzo, en record al seu germà que va aconseguir la primera medalla de l’halterofília espanyola en un mundial. Mónica recorda que va ser en la modalitat d’Arrancada, l’any 1997 a Thailàndia, i observa que hagueren de passar 20 anys perquè l’actual estrella masculina de les peses, Josue Brachi, aconseguira la segona medalla.

Augment de llicències

Mónica Carrió reconeix que l’halterofília actual «està molt més reconeguda», com ho demostra la major repercusió en els mitjans de comunicació i també «l’augment» del nombre de llicències seinors i masters.

En el cas d’Alzira, el club que patrocina On Sport, suma un centenar de llicències i a més ha passat de estar entrenat només per Julian Perea a comptar amb 6 tècnics.

Mónica assegura que a Lorenzo, que ostentava el càrrec de president de la Federació Valenciana d’Halterofília, «li haguera agradat viure i organitzar una competició com la Copa d’Espanya».

Així que esta XVII edició de la Copa d’Espanya -Memorial Lorenzo Carrió- està plagada d’atractius, per lo què el club local d’halterofília espera que hi ha «una excel.lent resposta de tots els alzirenys». La competició es celebrarà el pròxim dissabte en sessions de matí i vesprada al remodelat pavelló municipal Pérez Puig.

Riberaexpress