Un documental sobre l’extrema dreta valenciana es projectarà a Algemesí

0
589

Algemesí acull la segona projecció pública del documental “Viatge a l’extrema dreta”

 

La jornada organitzada per La Comarca Científica comptarà amb la participació de l’historiador Raúl Añó, la politòloga Idoia Arreaza, el sociòleg i director del documental Alexis Lara i el politòleg Marc Vendrell, qui moderarà l’acte.

 

La Comarca Científica presentarà el pròxim 19 de febrer, a les 19:00 hores i al saló d’actes del Casino Lliberal d’Algemesí, el seu treball documental titulat “Viatge a l’extrema dreta”.

En ell, el director del projecte i sociòleg algemesinenc Alexis Lara, entrevista a quatre científics socials valencians que analitzen des d’un punt de vista científic la ultradreta valenciana: Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim) en qualitat de sociòleg; Rosa Roig (professora de la Facultat de Ciències Polítiques) com a politòloga; Fran García (membre del grup d’investigació MediaFlows i professor de la Facultat de Comunicació) com a doctor en comunicació i Juan Carlos Colomer (professor de la Facultat de Magisteri i autor del llibre “Gobernar la Ciudad. Alcaldes y poder local en Valencia [1958-1979]) com a historiador.

Per al sociòleg valencià, Alexis Lara, l’interés del documental rau en la seua singularitat i en ser “únic” fins al moment. Segons afirma “mai abans s’havia tractat amb específitat l’extrema dreta valenciana en un documental i menys encara des de les ciències socials. La visió científica d’este fenomen és fonamental per a entendre’l i evitar els biaixos emocionals”.

 

Cinefòrum amb diferents veus

L’acte organitzat per La Comarca Científica comptarà (a banda de la projecció del documental), amb un cinefòrum conduït pel politòleg algemesinenc Marc Vendrell. En ell participaran també l’historiador Raúl Añó, el sociòleg i director del documental Alexis Lara i la politòloga Idoia Arreaza. S’obrirà torn de paraula entre el públic assistent. “La idea és reflexionar conjuntament sobre el moment actual de l’extrema dreta valenciana i completar aspectes que s’hagen quedat pendents al treball audiovisual”, explica Alexis Lara.