Ha faltat a Benimodo la gran lluitadora de la comarca Didín Puig

0
886
Didín Puig durant la concessió del II Premi a la Igualtat per AJUDA a Alzira
Didín amb Ximo Puig amb el Premi al Mèrit Cultural de la Generalitat

Ha faltat a Benimodo, Didín Puig, una gran lluitadora, feminista i activista cultural de la comarca que ha rebut nombrosos reconeiximents en els últims temps.

En 2017 va rebre el màximo guardó cultural de la Generalitat i en 2013 el II Premi a la Igualtat «Ascensión Chirivella» que convoca l’associació de juristes d’Alzira AJUDA.

Didín Puig va estudiar Periodisme a París, autoexiliada al país veí. Allà va viure en un ambient polític i cultural més lliure, però no menys agitat: el maig del 68, els conflictes sindicals a les fàbriques, va organitzar concerts de cantautores i cantautors mítics al teatre Olympia… Llums i ombres, que la van marcar per a sempre i han fet de París la seua segona residència.

De tornada al nostre país, va tindre tants oficis com inquietuds, sempre al voltant de la cultura (la primera a donar classes de valencià al col.legi dels Jesuïtes en plena època franquista). Professors com Enric Valor, Carles Salvador i Sanchis Guarner li ensenyaren a estimar la llengua dels valencians. Vser una gran activitas política i ha treballat al centre territorial de TVE en València (Aitana), i a Canal 9 (on es va jubilar com a guionista de programes).