Els hostalers tornen a apostar pel Concurs de Paella de Cullera

0
875

La fase local tindrà lloc el pròxim 18 de febrer // Els tres primers classificats passaran a la final nacional

 

Els restaurants cullerencs competixen el dilluns 18 en la preparació de la recepta Paella de Cullera. Ho fan en el marc de la fase local del concurs que enguany arriba a la seua tercera edició.

Entre els participants es troben l’IES Llòpis Marí i els restaurants Casa Nostra, Casa Rocher, Los Olivos, Ca Pepa, Ulisses Piga, Ricardo, El Blanc, Casa Ramón, Rincón del Faro, Casa Salvador, l’Hotel Cullera Holiday i la Cafeteria Alcalá.

Com cada any la fase local se celebra als Jardins del Mercat, espai que servirà com a punt de trobada per als millors restauradors de la localitat.

Els tres primers classificats passaran a la final nacional del certamen, celebrada el dimarts 26 d’este mateix mes, i que arriba enguany a la seua quarta edició.

Dinàmica

La fase local començarà a les 11 del matí amb la recepció dels participants i la preparació del brou de peix. A partir de les 12 hores, s’iniciarà la cocció de la primera tanda de set paelles, i a les 12.20 la cocció de les sis restants. De manera paral·lela està prevista l’arribada del jurat al Hall de l’Auditori.

A partir de les 13 hores, i una vegada finalitzada la cocció de totes les paelles, es procedirà a la puntuació de les mateixes i a la foto institucional.

A les 14 hores, s’entregaran les classificacions i els premis en el Restaurant Club de Tenis.

El regidor de turisme, Javier Cantos, es mostra orgullós del gran nivell que el concurs ha tingut any rere any i del grau de consolidació que ha anat adquirint. Destaca la visibilitat que el concurs dóna als productes autòctons i la consistència que atorga al turisme gastronòmic local.


Paella de Cullera

La Paella de Cullera és una recepta basada en la filosofia de quilòmetre 0 creada pel prestigiós restaurador Salvador Gascón.

Es cuina amb caldo de peix de roca, llagostins de la llotja de Cullera, sepionet sense tinta i en el seu suc, roger, figatells d’escorpa, arròs de la varietat J. Sendra, oli d’oliva, tomaca fresca de Cullera, pebre i safrà, amb l’al·licient que tots els productes són de la llotja de Cullera.