El PP l’únic grup d’Alzira que no vota a favor de l’ajuda als vehicles afectats per la pluja

0
1123
Vehicles en el carrer Dr Fleming el matí del 16N

 

L’Ajuntament repartirà 30.000€ entre els 200 vehicles sinistrats

El Grup Municipal Popular s’ha abstés, esta vesprada durant el ple extraordinari, en l’aprovació de les bases que regulen la concessió d’una ajuda municipal de 140 euros als titulars dels vehicles que foren sinistrats per les fortes pluges caigudes a Alzira el passat 16 de novembre.

La resta de grups; Compromís, PSOE, EU i Ciutadans han votat a favor d’una ajuda global de 30.000 euros que beneficiarà a 203 vehicles.

Els populars havien presentat dos esmenes; la primera feia referència a la supressió de la clàusula que exigeix la presentació de la pòlissa d’assegurança del vehicle. L’equip de govern acceptava, en el plenari celebrat hui, admetre la baixa temporal en la data del sinistre, però el PP ha rebutjat esta esmena addicional.

En l’altra el portaveu del grup popular, José Andrés Hernández, ha defensat l’ampliació del termini de pagament de la factura fins el 28 de febrer, d’unes bases que inicialment la situaven el 31 de desembre passat. El govern ha acceptat, finalment, allargar el termini fins el 31 de gener. Arribada la votació els regidors del PP han optat per l’abstenció, tot i considerar «positiva» l’ajuda municipal, segons Hernández, que reclamava «ampliar la data, perquè moltes persones no han pagat encara les factures».

La portaveu de Ciudadanos, Mª José Llopis, tot i votar a favor de l’ajuda, l’ha qualificat «d’almoina».

Primera ajuda municipal

Per part del tripartit, l’alcalde, Diego Gómez (Compromís), junt els portaveus del PSOE, Fernando Pascual i Ivan Martinez d’EU han criticar als populars de no votar a favor, al temps que li recordaven que el seu partit que ha governat durant 12 anys, «mai havia concedit cap ajuda o subvenció», en les diferents inundacions patides durant els últims anys.

Gómez ha explicat que es tracta «d’una ajuda per a pagar l’impost de circulació de vehicles», donat que els titulars cobraran la seua respectiva assegurança.

El govern local ha recordat que, a més s’ha reduït un 10% l’IBI de rústica, davant els danys causats per la tempesta en els cultius i en les parcel.les.