Els Premis Litreraris Ciutat de Carcaixent convoquen la 24 edició

0
499
Guanyadors de la última edició

Els originals podran presentar-se fins al 12 d’abril


El dijous 7 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc l’acte públic de convocatòria de la 24a edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent Julián Ribera (c/ Jaume I, 33). Hi intervindran Paco Salom, alcalde de Carcaixent, Desirée Palma, regidora de Cultura, i Josep Gregori, editor de Bromera. A més, hi participarà també el grup de música Suquet de Rap.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vint-i-quatrena edició, són una prova destacada de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores. Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, a més de convidar la joventut a expressar-se tant en narrativa com en poesia. En paraules de Desirée Palma, «La nostra joventut escriu, i això vol dir que també llig, sobre temes de completa actualitat amb una sensibilitat i coneixement dignes de remarcar».

El certamen compta amb dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i el Premi Arminyana i Canut de Poesia. En ambdues, poden participar les persones menors de 18 anys que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior, i batxillerat de la Comunitat Valenciana. Per a això, hauran de presentar les seues obres, originals, inèdites i en valencià, en el format establert a les bases del certamen abans de les 21 h del pròxim 12 d’abril.

Les persones guardonades amb els primers premis de cada modalitat rebran 450 €; les dels segons premis, 250 €, i les finalistes rebran, cadascuna, un lot de llibres valorat en 150 €. A més, les obres premiades, juntament amb les finalistes, seranpublicades en un volum col·lectiu que arreplegarà també les guardonades i finalistes de l’edició de 2018 i que serà publicat a gener del 2020 dins la col·lecció «Lletra nova».

El jurat dels XXIV Premis Literaris Ciutat de Carcaixent estarà format per la regidora de Cultura Desirée Palma, que el presidirà, quatre persones representants del sector educatiu, un/a autor/a de prestigi, un/a representant de Bromera i un/a bibliotecari/a.