Juanjo Colomer, un músic de pel.lícula

0
1520

Reclam, una BSO de Hollywood

 

La música és una espècie de màgia que afecta als nostres sentiments. Pot provocar l’alegria o pot provocar la tristesa. N’hi ha prou amb saber combinar 12 sons perquè el soroll adquirisca un ordre misteriós i es transforme en un llenguatge capaç de contar històries, portar-nos records o fins i tot donar-nos esperança. I ningú sap combinar aquests 12 sons com el protagonista d’aquesta història: Juanjo Colomer, un xiquet que va abandonar València per a conquistar Hollywood amb una trompeta i molta perseverança.

 

Amb aquest preàmbul l’editorial Reclam ens presenta un dels seus llançaments d’inici d’any; ‘Un músic de pel·lícula!’, una narració basada en la tossudesa, el sacrifici i la soledat. L’enlluernadora trajectòria d’un músic de banda municipal que ha recorregut i recorre els camins de la gran música. Guillermo Colomer -cosí del protagonista- ens introdueix en el món de la música des de la calidesa de qui aprecia la màgia de la música i amb l’afegit d’aquell que ha viscut en primera persona el sacrifici que comporta tindre un do i viure per a contar-lo.

 

Juanjo Colomer compta amb un repertori brillant: ha creat la BSO de desenes de pel·lícules de Hollywood, ha aconseguit un Latin Grammy al costat del mateix Plácido Domingo, ha realitzat encàrrecs per a tota mena d’entitats musicals de caràcter internacional i ha composat incomptables composicions simfòniques i multitud d’arranjaments orquestrals. Més recentment ha estrenat una òpera a Madrid sobre el pintor Pablo Picasso -aclamada pel públic i la crítica-, i el pròxim 30 de gener estrenarà a Los Angeles una altra òpera.

 

Colomer és, en definitiva, la mescla perfecta entre talent natural, entusiasme i disciplina a borbollons. I ningú com l’Editorial Reclam per a convertir-ho en una publicació juvenil que servisca d’exemple per a tots els joves lectors que tinguen la sort de creuar-se amb aquesta publicació. Una mostra d’esforç, sacrifici i perseverança en pro d’un somni que servirà perquè d’altres educands musicals puguen comptar amb un referent musical a l’altura. El llibre, que ja pot adquirir-se en la pàgina web de l’editorial (www.reclameditorial.com) o en qualsevol llibreria, compta amb una versió en valencià – anglés i una altra en castellà – anglés perquè el missatge de Colomer arribe a totes les llars sense cap excepció.