L’empresa Delax de l’Alcúdia fabrica el primer matalàs del món amb material reciclat

0
1747
Directius del grup Delax amb representants de l'Ivace en la factoria de l'Alcúdia

L’empresa de l’Alcúdia, Colchones Delax SL, fabricarà a les 12.00 hores de demà divendres, 1 de febrer, algunes unitats del primer matalàs del món, elaborat amb material cent per cent reciclat en el marc de la nova economia circular, que ha desenvolupat dins de el projecte europeu «Urbanrec», de reciclatge de residus voluminosos.

El dimarts, 5 de febrer, representants de l’empresa, que lidera l’únic projecte, dins de Urbanrec, vinculat al descans i reciclatge d’espumes de matalassos, presentaran en l’Agència Executiva per a Petites i mitjanes empreses de la Comissió Europea, a Brussel·les, el primer prototip per a la seua avaluació.

El consorci de Urbanrec està coordinat per l’Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, i compta amb la participació de 21 entitats i empreses europees, 6 d’elles de la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció núm. 690103.

Consolidada en el sector

Esta firma alcudiana del Grup Delax s’ha consolidat com un referent en el sector en dedicar el 10% de la seua facturació anual a I+D+i.

El Grup Delax va nàixer en L’Alcudia fa deu anys. Quan van arribar als cinc primers anys de funcionament els responsables de l’empresa es van adonar que necessitaven aportar al mercat una mica més que matalassos de qualitat, i va anar llavors quan la seua missió com a empresa va virar del descans confortable, al descans saludable. El primer pas va ser treballar amb centres tecnològics espanyols, com l’IBV, AITEX i AIMPLAS, entre altres. Finalment, prevalent criteris d’agilitat i exclusivitat, van decidir crear un laboratori propi d’I+D, amb sis línies d’I+D: pediatria i somni, nanotecnologia aplicada al descans, trastorns del somni i la seua prevenció, esport i recuperació, trastorns musculoesqueléticos i somni i cronobiología.