Carcaixent és el primer ajuntament en reclamar la millora de les línies de rodalies

0
405
Estació de Carcaixent
El ple de Carcaixent exigeix una millora del servei de rodalies
L’Ajuntament de Carcaixent s’ha convertit en el primer municipi en demanar al Ministeri de Foment que prioritze la inversió en les línies de rodalia per tal que Renfe i Adif oferisquen un servei de transport públic de qualitat. En el ple municipal celebrat ahir, tots els grups van aprovar per unanimitat realitzar les accions pertinents per part del consistori per fer arribar les demandes al govern central. La moció va ser presentada per la plataforma “Indignats amb Renfe” creada a Carcaixent amb la finalitat de denunciar els continuus «retards, cancel·lacions i deficiències» que pateixen tant la línia C2 – la que passa per Carcaixent – com a la resta de la xarxa de Rodalies València.

Paula López, portaveu de la plataforma, va llegir el text en el que es demanava al govern central dotar de partides i recursos suficients a les comunicacions de rodalies per a solucionar les freqüents alteracions horàries que pateixen quasi diàriament. Els acords aprovats pel ple van ser els següents:

–  Instar al Govern central i al Parlament a dotar unes partides pressupostàries suficients per recuperar les inversions que s’han escatimat durant anys.

Doblar línies

– Instar al Ministeri de Foment que prioritze la inversió en millora de les línies de rodalia per a destinar recursos de personal, infraestructures i manteniment (electrificar totes les línies, doblar línies en tots els trajectes que ho necessiten, prolongar línies per a connectar ciutats/zones amb alta densitat de població).

– Instar al Ministeri de Foment que és procedixca una reducció general en els preus de tots els títols de transport; que els abonaments de 10 viatges tinguen una vigència anual en lloc de mensual i que s’oferisquen altres modalitats de bitllets destinats a les persones que fan ús del transport ferroviari en els seus desplaçaments als llocs de treball o estudi.

– Instar al Govern que es mantinguen oberts els torns de validació de bitllets en hores punta per tal d’evitar l’acumulació de gent en l’estació (Estació del Nord principalment), per tal que la circulació de viatgers es produïsca de manera més àgil i segura.

– Instar al Govern a procedir a l’el·liminació de les barreres arquitectòniques tant en les estacions com en el material rodant.

– Instar al Govern establir un únic canal centralitzat i coordinat d’informació a l’usuari de Renfe/Adif, de manera que es puguen conèixer les incidències del servei de forma més eficient i poder rebre per part del servei de manera regular de les incidències que puguen alterar l’horari establit, tant per megafonia de l’estació, com per megafonia del mateix tren, panells informatius i xarxes socials.

– Instar al Govern una correcta coordinació entre les entitats Renfe i Adif per al compliment dels horaris i per poder informar puntualment de les incidències que s’ocasionen i puguen provocar l’incompliment d’aquests.

– Instar al Govern d’instal·lar un canal oficial online unificat de suggeriments/reclamacions de Renfe/Adif. .

– Instar al Govern un bon servei de transport ferroviari de rodalia per tal d’ajudar a respectar el medi ambient i a contribuir al benestar de les persones.

Tots els portaveus dels grups municipals van mostrar el recolzament a les demandes de la plataforma i la necessitat de buscar solucions urgents a un problema que afecta diàriament a centenars de carcaixentins i carcaixentines. Per a Paco Salom, alcalde de Carcaixent, «alguna de les propostes, com l’obertura dels torns, ja haurien de poder posar-se en marxa immediatament sense complicacions», no obstant, va afegir que des del consistori anaven a utilitzar tots els recursos i canals dels que es disposen per a fer arribar al govern central totes les propostes presentades per la plataforma «perquè tota la ciutadania tenim dret a disposar d’un servei públic de transport en condicions», concloïa.