El director general de Transports anuncia a Alzira «importants inversions» en les rodalies

0
629
Els ponents amb dirigents de la UGT i autoritats locals

La UGT ha celebrat este matí a la Casa de la Cultura d’Alzira una Taula Redona amb el títol «Infraestructures, vertebració social i transport».

A l’acte, presentat pel secretari intercomarcal de la Ribera, Raül Rosselló, han participat el comissionat del Govern pel corredor mediterrani, Josep Vicent Boira; l’economista, escriptor i professor de la Universitat d’Alcalá, José Carlos Díez; i el director general d’Obres Públiques, Transport i Sostenibilitat de la Generalitat, Carlos Domingo Soler, mentre Ismael Saéz, secretari general de la UGT-PV, ha tancat l’acte.

En representació municipal han assistit l’alcalde, Diego Gómez, la vicealcaldessa, Isabel Aguilar, els tinents d’alcalde, Ivan Martínez i Fernando Pascual, a més del regidor de Medi Ambient i Agricultura, Pep Carreres.

Domingo, ha anunciat que el Govern Central ha previst «importants inversions» en el Pla de Rodalies de Renfe, amb la finjalitat de «renovar els trens ja obsolets» que patixen els usuaris valencians, que es queixen cada vegada més de notoris retardaments en les línies de rodalies. Unes inversions, que segons el director general de Transports, «s’acometran enguany».

Corredor Mediterrani

Josep Vicent Boira Maiques, Comissionat del Govern per al corredor Mediterrani, ha explicat la importància del desenvolupament d’aquesta infraestructura, no solament en el pla purament ferroviari, sinó també el seu impacte en el desenvolupament social i econòmic d’una àrea que connecta el Nord d’Àfrica amb el centre d’Europa passant per l’Andalusia, Murcia, Illes Balears, Comunitat Valenciana i Catalunya. El corredor mediterrani ha tingut un efecte important per a combatre la concepció radial d’Espanya i defensa els eixos transversals que no passen per Madrid, que poden donar oportunitat a territoris que s’havien quedat fora per aquesta concepció radial.

Rutes del mar

Per la seua part, José Carlos Díez  economista, professor en la Universitat d’Alcalá i escriptor de nombrosos llibres, sent l’últim “De la indignació a l’Esperança: construir l’Espanya del benestar és possible”, que considera que a la Comunitat Valenciana hi ha una bona connectivitat aeroportuària, una bona connexió ferroviària amb el centre però mancada per a viatgers i mercaderia. En segon lloc s’hauria d’aprofitar les grans rutes del mar que passen per la Comunitat Valenciana per a connectar millor la indústria i reduir els costos de transport. D’altra banda ha destacat la importància de la inversió en innovació en les petites i mitjanes empreses característiques del teixit empresarial valencià.

Ocupació de qualitat

Finalment ha clausurat la Mesa Redonda, Ismael Sáez, Secretari General d’UGT-PV. En la seua intervenció, Sáez ha destacat la importància de la inversió en infraestructures i mobilitat per a aconseguir la cohesió social i el creixement econòmic, que juga a favor de la creació d’una ocupació de qualitat dins d’una sostenibilitat mediambiental que buide incertesa i establisca patrons de futur.