L’alcalde d’Alzira em representa / Opinió: Xavier Pérez i Juanes

0
1320
Diego Gómez en la vetlada dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira

 

L’actual alcalde d’Alzira, Diego Gómez (Diego), em representa i representa a molts alzirenyes i alzirenys per la seua dedicació i vocació de servei públic i de polítiques per a persones que ha desenvolupat des de la Casa Consistorial cap a la ciutat. I es que Diego Gómez – per qui alguns fatalistes no donaven ni un duro- ha sabut aglutinar els diferents sectors de la vida pública i social local.

El seu caràcter obert i dialogant- qualitat imprescindible per ser un bon  mandatari- es va veure des del primer minut de la legislatura. Diego Gómez sols ha fallat a un concert o acte de la Societat Musical (SMA) i va ser per força major, a causa de l’última barrancada. I parle de l’aspecte musical perquè com tots sabeu, sóc músic des de fa més de 40 anys i he comprovat la implicació en major o menor grau dels diferents edils i que en general ha sigut molt bona, però vull destacar la forta aposta i l’empeny de Diego amb tota la SMA i sobretot amb el contacte amb els músics.

I és que per a Diego les persones, siguen de la ideologia que siguen, tots són alzirenys/es i ha governat per tots ells. Sé que des d’alguns sectors de la dreta això no poden suportar-ho: que Diego s’haja convertit en una icona i en l’alcalde de tots, els rebenta.

He vist Diego Gómez en presentacions falleres, casals fallers, festes de barri, en processons de Setmana Santa, Sant Antoni o els patrons del poble, en partits de la UD Alzira o el Nítida de futbol sala, exposicions, presentacions de llibres…. Alguns sectors de la població proclamaven per tot arreu: “estos de Compromís prohibiran la Setmana Santa i les processons”, doncs res, tot s’ha respectat i potenciat i aquest fet també li ha rebentat a la dreta en la mà.

Diego em representa perquè és una persona honrada, amant del seu poble i de les seues tradicions i alguna vegada que altra “li han partit la cara”; però ha continuat com en l’últim episodi de pluges reunint-se amb els veïns i va estar al peu del canó malgrat la malintencionada oposició que el responsabilitzà de les inundacions, inclús alguns polítics “feien d’enginyers”….

Ara vènen unes apassionants eleccions amb un resultat, que com a conseqüència del gran nombre de candidatures, serà incert on per a gobernar caldrà que dialogar.

Però jo li donaré suport a Diego, perquè em representa, perquè és un gran polític i una gran persona i, a banda, serà la clau del futur d’Alzira.

Xavier Pérez i Juanes

Periodista i músic