La Fira Modernista de Carcaixent atrau l’interés del públic en Fitur

0
695

La recreació d’una escena de safareig de principi de segle  va ser una de les atraccions del stand de la Diputació de València

 

La recreació d’una escena de safareig de principi de s.XX per part d’un grup de voluntàries de la Fira Modernista va centrar  el dissabte les mirades de centenars de persones a la Fira de Turisme de FITUR a Madrid. Es tracta d’un desplaçament organitzat per l’Ajuntament de Carcaixent per projectar els atractius de la Fira Modernista i que ha format part de la programació oficial d’actes folklòrics de la Diputació de València.

 

Esta recreació, que es va estrenar la setmana passada durant la ruta a Santa Bàrbara,    teatralitza una de les escenes quotidianes més freqüents en el dia a dia de les dones carcaixentines com era la de rentar la roba en el llavador. Així, a través d’un diàleg mordaç i divertit, van relatant-se aspectes de la seua vida privada i d’esdeveniments de la localitat que retraten una època des d’un punt de vista totalment diferent al que s’acostuma a trobar als llibres o altres documents de l’època.

 

L’activitat del dissabte tanca la presència en FITUR de la Fira Modernista que va arrancar el dimecres passat amb la presentació del cartell oficial i vídeo promocional de la IV edició que tindrà lloc el 7, 8 i 9 de juny i que estarà dedicada als mitjans de transport. El cartell  és obra de l’artista carcaixentí, Pau Àlvarez qui ha volgut transmetre el «viatge» que realitzava la taronja, des que era collida en el camp fins que s’exportava des del port de València en vaixells a totes parts del món.

 

La regidora de Turisme, Paula Lozano, ha volgut agrair l’esforç de totes les persones que es van desplaçar el dissabte a Madrid tant per a participar de la recreació com per a acompanyar a la delegació carcaixentina. Per a la regidora, el pas de Carcaixent per la fira de turisme ha estat més que positiu, «crec que la presència de la Fira Modernista en FITUR ha estat un èxit perquè hem aconseguit traslladar l’interès per un producte diferent i atractiu que reflexa l’aposta de l’actual equip de govern de projectar Carcaixent com un punt d’atracció turística de qualitat», ha destacat.