L’Alcúdia incrementa el reciclatge de paper i cartó superant els 117.000 kg

0
704

L’ALCÚDIA AUGMENTA EL RECICLATGE DE MANERA CONSIDERABLE

  • El reciclatge d’envasos i plàstics augmenta un 16,3% en l’últim any
  • El de paper i cartó ha augmentat un 20,5% en els últims dos anys

La campanya l’Alcúdia Recicla que es va impulsar des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia en aquesta legislatura està donant resultats. I els resultats són positius.

Quant al reciclatge d’envasos en el últim any s’ha augmentat un 16,3%, en passar de 75.240 kg recollits en 2017 a 87.490 en 2018. En els últims 3 anys l’augment ha sigut d’un 24,2%. Pel que fa al reciclatge de paper i cartó, l’Alcúdia ha augmentat en un 20,5% en els últims 2 anys en passar de 97.660 kg en 2016 als 117.676 en 2018.

La regidoria de medi ambient va llançar a finals de 2017 i durant 2018 una campanya per a impulsar el reciclatge entre el seu veïnat, apel·lant tant als beneficis per al medi ambient com a l’estalvi de diners que suposa reciclar, sota el hastag #LalcúdiaRecicla.

Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, considera imprescindible aplicar la regla de les tres erres, no sols fent una bona separació dels residus i el seu reciclatge, sinó també la reducció i la reutilització dels diversos objectes i materials.

Per al regidor ficant «cada cosa al seu lloc», que va ser el lema de la campanya, no sols protegim el medi ambient (preservant els arbres i els boscos del planeta, contribuint al fet que els mars i els oceans estiguen lliures de plàstics i reduint energia, aigua i matèries primeres) sinó que, a més, estalviem diners, ja que si reciclem bé el paper, el vidre i els envasos, es disminuirà el fem que entrarà en la planta i per tant el nostre rebut del fem. Per altra part el municipi recapta uns 30.000 euros anuals pel reciclatge del paper i els envasos, que l’Ajuntament destina, des de l’any passat, a fins ambientals.

Durant 2018 s’han col·locat més de 40 contenidors nous d’envasos, paper i vidre, en distints carrers del nostre poble i l’Ajuntament facilita gratuïtament paquets de bosses blaves (per al paper i cartó), grogues (per als envasos) i verdes (per al vidre) per als veïns i veïnes que les sol·liciten.

No obstant això, Paco Sanz considera que, malgrat tot l’esforç, el nivell de reciclatge encara és insuficient i per a poder complir en les exigències europees caldrà, caldrà no sols establir el 5è contenidor de matèria orgànica -que es podrà fer en quant estiga finalitzada la nova planta de compostatge del Consorci de Residus- sinó que caldrà implantar altres sistemes com la recollida porta a porta, amb la que sí que es podrà arribar als objectius de la Unió Europea de reciclar un 50% dels residus.