La major amplària del carrer li dona espectacularitat a la benedicció dels animals en Alzira

0
1501
Un moment de la benedicció dels animals en el nou lloc del carrer Hort dels Frares
La plaça Major s’ha omplit de gom a gom per presenciar la pujada dels cavalls

Més de 1.500 mascotes han participat en la processó

Al voltant d’unes 3.000 persones, més de 1.500 mascotes i més d’un centenar de cavalls han participat en la processó de Sant Antoni d’Alzira que ha guanyat espectacularitat en la benedicció de les cavalleries davant la major amplària del nou lloc escollit en el mateix carrer Hort dels Frares.

Les diferents exhibicions que feien els adiestrats quadrúpeds davant el capellà i les autoritats ha pogut ser seguit per una major quantitat d’espectadores que han aplaudit les salutacions de les montures.

Sant Antoni ha sigut entronitzat en una tarima ubicada front el Centre de Salut Sants Patrons i per allí han desfilat tota sort d’animalets; gossos de tots els tamanys, gatets, tortugues, pardalets i fins i tot més d’una cabreta.

La desfilada processonal ha durat unes dos hores, des de les 7 en punt de la vesprada que eixia el barbut sant arrossegat per dos espectaculars bous alzirenys, fins al voltat de les 9 de la nit, hora en la que es beneïa la última mascota en el carrer Hort dels Frares. Entre mig persones i animals conviviren pel centre de la ciutat i especialment per la rampa de fusta ubicada en els escalons de les Escoles Pies, lloc que ha concentrat a una gran quantitat d’espectadors com és tradicional.

Un dels nombrosos participants, ha sigut el veterà Paco Ferrer, més conegut per «Valero» que conduia al cavall «Valentino Rossi», un rocí de 700 kg de pes que ha traslladat el sant durant prop de 40 anys, fins ser rellevat pels dos bous en les últimes tres processons.

Riberaexpress