El Síndic de Comptes Vicent Cucarella, Guardó d’Or de la falla La Malva

0
1187
L'alzireny Vicent Cucarella actual Síndic de Comptes de la Generalitat

La Falla Plaça Malva atorga el Guardó d’Or 2019 a l’alzireny Vicent Cucarella Tormo, Síndic Major de Comptes de la Generalitat Valenciana

 

L’acte de lliurament es durà a terme el dijous 7 febrer, a les 19.30 h, en la Casa de la Cultura

Enguany la nostra comissió ha decidit atorgar esta distinció a Vicent Cucarella Tormo, Síndic  Major de Comptes de la Generalitat Valenciana.

Vicent és un alzireny, de pares de Castelló de la Ribera, que prefereix passar desapercebut. Ell procura deixar poca petjada, tant des de la perspectiva ecològica (que és una de les seues preocupacions constants), com també des del punt de vista social i professional. La seua timidesa li ha ajudat a ser una persona discreta,que prefereix dedicar-se principalment a l’estudi, la investigació, i a la seua família i amics.

Ara bé, el seu compromís social s’ha imposat per damunt de la seua vergonya. I, per això, aquest alzireny -poc interessat per la notorietat- no ha pogut callar-se i ha obert la boca i el bolígraf per a divulgar alguns dels aspectes que ell ha estudiat.

Per una part, ha estat 25 anys dedicat a la investigació econòmica a l’Ivie (Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques) i ha participat en més de setanta estudis sobre el sector públic, l’estoc de capital i el finançament autonòmic. Això el va animar a escriure un llibre en el qual explica, amb paraules senzilles, la falta d’equitat del sistema actual de finançament i el perjudici que causa als valencians. Per cert, el llibre va ser publicat per Bromera, guardó d’or de l’any passat (si és que aquesta falla…). Pel seu treball amb la Comissió d’Experts sobre el finançament autonòmic, Vicent va rebre l’Alta Distinció Francesc de Vinatea, concedida per les Corts Valencianes en 2016.

Per una altra banda, també ha dedicat el seu temps lliure a estudiar la falta de sostenibilitat de la nostra societat. I això el va animar a escriure un altre llibre divulgatiu(també publicat per Bromera) en el què ho explica a joves i adults. Ell insisteix en que a la natura no se li pot demanar constantment més del que ella és capaç de regenerar; i, per tant, l’economia no pot créixer infinitament en un planeta de recursos limitats.

Des de l’Associació Cultural Falla Plaça Malva pensem sincerament que  aquest alzireny tímid va perdre la vergonya el dia que les Corts Valencianes l’elegiren per a ser el síndic major de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana. És a dir, des de fa quasi tres anys, Vicent és el que presideix l’òrgan encarregat de fiscalitzar els comptes públics de la Generalitat i dels ajuntaments valencians (ens sembla que té prou faena que fer).

A més a més, Vicent Cucarella és un dels col·laboradors del nostre llibret durant els últims anys, motiu pel qual és un bon coneixedor de la nostra falla i, sobretot, de la nostra associació cultural.

L’acte de lliurament del Guardó d’Or es durà a terme el dijous 7 febrer, a les 19.30 h, en la Casa de la Cultura, dins dels actes programats en la XXVI Setmana Cultural.

Associació Cultural Falla Plaça Malva d’Alzira