L’Alcúdia aprova 40 actuacions en quatre anys participatius valorades en 1,5 milions

0
699

AJUNTAMENT DE L’ALCÚDIA: BALANÇ DE 2018 I PROJECTES PER A 2019

  • Breu balanç de l’any 2018

Ja en la recta final de la legislatura, un dels aspectes més destacables de la gestió municipal no són les mesures posades en marxa al llarg del 2018, que n’han estat moltes, sinó el conjunt de les decisions adoptades en l’àmbit econòmic durant els tres últims anys, amb les quals s’ha reduït el deute municipal pràcticament a la meitat, al mateix temps que s’ha rebaixat la pressió fiscal més d’un 7%.

A l’endeutament obligat per poder superar la crisi econòmica l’ha seguit una política de contenció i bona gestió que mostra els seus resultats ara, amb dades tan cridaneres com que l’Alcúdia siga la població mitjana amb menys atur del nostre territori i amb una de les rendes per càpita més elevades de la Ribera.

Per quart any, l’Alcúdia ha apostat pels pressuposts participatius, en els que han participat 700 veïns i als que es destinaran el pròxim any 280.000 euros, el 50% dels diners destinats a inversions. En total, en els 4 anys de pressuposts participatius s’han aprovat 40 actuacions amb un cost de prop d’un milió i mig d’euros. Enguany, també s’ha aprovat a l’Ajuntament el I Pla d’Igualtat que té com a objectiu garantir un entorn laboral igualitari lliure de discriminacions basades en el sexe de les persones, a més a més, en Educació s’està finalitzant una important remodelació de la Ludoteca que d’ací a poc temps s’estrenarà amb nou mobiliari. L’Ajuntament també s’ha acollit al programa de la Conselleria d’Educació de gratuïtat de les aules de 2 anys de l’Escola Infantil Municipal.

  • Alguns projectes per a 2019

Ja estan començant a redactar-se els projectes del Pla Edificant, amb la construcció de 7 aules en els tres col·legis públics de l’Alcúdia que suposarà una inversió de més d’1.500.000 euros. A més, s’està pressupostada la construcció d’una nova aula de l’Escola Infantil Municipal. En matèria de mobilitat, està prevista la construcció d’un anell ciclista a l’Alcúdia i la conversió en zona de vianants de distints carrers del casc antic, com Patricio Boronat o Sant Andreu, en el que en distints carrers tindran preferència els vianants.

També, a través dels pressuposts participatius, es remodelarà el Jardí de la Creueta, es rehabilitarà la façana de la Casa de la Música i s’actuarà de manera important en la rehabilitació de les ruïnes del Convent de Santa Bàrbara. L’Ajuntament ha destinat per al pròxim any 130.000 euros per al quart Pla d’Ocupació, al que l’Ajuntament haurà destinat 475.000 euros al llarg de la legislatura, donant ocupació cada any a prop d’un centenar de persones aturades, en les tres modalitats de treballadors no qualificats, especialistes i titulats.