La Via Verda superarà el pont de l’Estret d’Alzira amb una passarel.la aèria

0
1206
En esta zona pròxima al pont de l'Estret es construirà la passarel.la aèria de la Via Verda

A més la CV-50 podria ser creuada amb un pas soterrani enllumenat

Alzira construirà enguany el tram entre les rotondes del Bingo i d’Amcor

I deixa per a la pròxima legislatura la connexió amb la via de l’antic trenet 

 

El pont de l’Estret suposa un autèntic «punt negre» per a la Via Verda que està construïnt el Consorci de la Ribera, entre La Barraca d’Aigües Vives, Alzira i Carcaixent

Per enllaçar els dos trams que hi han construïts a un costat i a l’altre del pont el Consorci estudia dos mesures; per un costat pretén salvar la CV-50 amb una passarel.la aèria coincidint on es trobava l’antic pas a nivell, des del tram que està culminant actualment i que naix tot just al costat de la carretera. Per l’altre, estudia la possibilitat de «fer un túnel», per davall de la carretera, per connectar amb el tram de la via verda procedent d’Alzira.El pas soterrani estaria enllumenat i disposaria de càmeres de vigilància.

La capital de la Ribera Alta té previst construir, enguany, el recorregut inicial, d’una llargària d’1,5 km, que enllaçarà la rotonda del bingo amb la d’Amcor, projecte que es troba, a hores d’ara, en la última fase d’expropiació de terrenys. L’itinerari que arribarà al pont de l’Estret fins enllaçar amb el nou tram ja es farà en la pròxima legislatura, segons ha comunicat a Riberaexpress el regidor de Medi Ambient Pep Carreres.

45.000€ per a la Via Verda

L’Ajuntament d’Alzira destinà l’any passat 35.000 euros al copnveni signat conjuntament amb el consistori de La Barraca d’Aigües Vives i el Consorci de la Ribera i enguany ha pressupostat altres 35.000€ per continuar el projecte. A més d’altres 10.000 euros per recuperar terrenys envaïts de l’antic ferrocarril Carcaixent-Dènia.

Mobilitat i atractiu turístic

El govern local impulsa esta Via Verda amb la doble vessant de criteris turístics i de mobilitat, explica Carreres. El vial cicloturístic, està convençut Carreres que atraurà a «veïns de València que els caps de setmana es desplacen en tren fins a Tavernes per a poder recòrrer la Via Verda fins Alzira i La Barraca on visitar els paratges naturals i quedar-se a dinar». Estes iniciatives de transport alternatiu formen part del Pla de Dinamització i Governança Turística que impulsa el Consorci de la Ribera conjuntament amb els ajuntaments afectats.

Pel que fa a la mobilitat, el responsable de Medi Ambient manifesta «volem que Alzira tinga unas comunicació alternativa, a peu o amb bici amb els municipis dels voltants». Així Alzira podriaa estar la pròxima legislatura conectada mitjançant rutes ciclopeatonals amb Algemesí, Guadassuar, Carcaixent, La Barraca i Tavernes de la Valldigna.

Riberaexpress