Alzira ja és Ciutat 30

0
3290
Senyal ubicada en l'Avinguda de la Hispanitat

Els vehicles, camions i autobusos que entraven hui a la ciutat d’Alzira s’han topetat amb uns senyals ben visibles on indica la prohibició de superar els 30 km/h en tota la ciutat

L’Ajuntament ha començat este matí la instal.lació d’una dotzena de senyals que seran visibles en els diferents accessos a la capital de la comarca. A més instal.larà uns radars provisionals per tal d’averiguar el nivell de compliment sense que tinguen caràcter sancionador.

La regidora de Seguretat Sara Garés ha declarat a Riberaexpress que «anem a concedir algunes setmanes d’adaptació als conductors».

El principal motiu d’esta decissió que l’equip de govern ha madurat durant esta legislatura “és la seguretat” com ha manifestat en més d’una ocasió la regidora responsable d’esta àrea municipal Sara Garés. Amb la circulació a escasa velocitat “la capacitat de reacció dels conductors és major”, assegura Garés especialment en els encreuaments.

Altre dels objectius que s’aconseguix amb esta mesura “és la reducció dels sorolls i la contaminació” advertixen des de la regidoria de Seguretat i Policia Local.

Ús abusiu dels vehicles

Des de l’associació ecologista La Ribera en Bici coincidixen amb estes millores i afegixen altres com la qualitat de l’aire al emetres menys gasos. A més consideren que es produixen “menys embosos i congestions de tràfic” i “és reduix l’ús abusiu dels vehicles” i per tant, també el “nombre i la gravetat dels accidents” de forma considerable, fins i tot els greus minven en un 80%.

Comunicacions sostenibles

Totes les decissions en este aspecte del tripartit van encaminades a “que hi hagen els menys vehicles possibles circulant per dins la ciutat”.

Encara que al mateix temps potencia les comunicacions “sostenibles” ampliant la xarxa de  camins per a cicloturistes; conectant Alzira amb Guadassuar, Carcaixent, Algemesí i La Barraca d’Aigües Vives, a més de l’Anell Verd que envoltarà la ciutat.