Unes joves robaren les estrenes de Nadal a dos ancianes d’Alzira amb enganys

0
3131
Paquita i Amada a l'entrada de la seua vivenda en Alzira

La primera va distraure a la víctima mentre la seua companya feia el robatori

El modus operandi s’utilitza molt habitualment en vivendes de persones majors

Les víctimes aconsellen no obrir la porta a cap desconegut o desconeguda

 

Eren les vespres de Nadal quan una jove amb accent estranger cridava al timbre d’una vivenda pròxima al parc de l’Alquenència, preguntant per Amada; «vinc a saludar-la» deia des del telefonet», mentre Paquita, de 78 anys contestava que no estava en eixos moments. «Puc pujar?, no tardaré molt» replicà amb amabilitat intentant demostrar que coneixia a la seua germana.

Una vegada en la porta de la vivenda, demanà un got d’aigua, Paquita empentà la porta per tancar-la, abans de dirigir-se a la cuina, però un peu de la sorprenent visitant ho va impedir. De sobte, la jove es va dirigir cap al final del corredor per arribar al menjador; «este pis té molta llum» manifestà, al temps que cridà per telèfon la neboda de Paquita, que segons va dir anava immediatament a casa de sa tia.

A la xica, d’uns 20 anys, li entraren les preses i el nerviosisme; «m’en vaig a esperar-la al cotxe, aquell roig que es veu enfront», deia mirant des de la balconada. La neboda encara les va vore eixir per la porta de la finca. Paquita li va contar el que havia passat, però no li donaren la major importància.

Habien tret els diners per a fer les estrenes i les compres de Nadal

Dos dies després de la visita, Amada, la germana, detectà que faltava de la seua habitació «una caixeta on tenia els diners que vaig traure del banc per a les estrenes i les compres de Nadal», i altra que estava buida, que feia de vidriola, on guardava un montó de monedes que no va saber quantificar. En total la companyera de l’estranya visitant que es va colar en el pis havia robat «entre 400 i 500 euros». Sembla que buscaven joies, la que va entrar en la casa anava preguntant, hàbilment, pel corredor a la propietària de qui era cada habitació, donant-li pistes a la que consumaria el robatori, que al parèixer ja estava dins l’habitatge escoltant la conversa.

Denúncia en Comissaria

Les dos germanes presentaren la corresponent denúncia en Comissaria, fins i tot un agent de la Policia Nacional es va personar en la vivenda per reconstruir els fets i comprovar si hi havia alguna emprenta. Paquita no va poder identificar a la seua asaltant entre les fotografies que li mostrà la policia, que per altra cosa coneixia de memòria el modus operandi d’este tipus d’estafadores que utilitzen, pràcticament, les mateixes paraules i forma d’enganyar a les seues víctimes, habitualment dones majors que viuen soles.

Amada recordà altre intent d’engany que patiren uns pocs anys en arrere, quan una parella de joves «es presentà en casa volen canviar-me la llibreta del banc, venien cara a mi i jo reculant pel corredor quan vaig començar a xillar», contà a Riberaexpress. Des d’aleshores tenen en la porta una gran cadena que en esta ocasió no utilitzaren davant els hàbils arguments de l’estafadora.

Paquita i Amada han volgut explicar el seu cas a este mitjà de comunicació per «evitar que altres dones majors d’Alzira i la comarca siguen enganyades i robades». El que elles han aprés de forma definitiva és a «no obrir la porta a cap desconegut o desconeguda» per molt ben vestida, amable i simpàtica que siga.

Riberaexpress