El nou tram de la Via Verda que naix al pont de l’Estret en la recta final

0
1648
Un ciclista hui en la nova Via Verda
L’antic camí abans de convertir-lo en via verda
La nova Via Verda junt a la CV-50 en la zona del pont de l’Estret

El Consorci de la Ribera, dins del seu Pla de Dinamització i Governança Turística de la Ribera, va iniciar, el passat mes de setembre, les obres del segon tram de la recuperació del traçat de l’Antic Trenet com a Via Verda.

Aquest segon tram transcorre des del barranc de l’Estret en direcció cap al centre urbà de Carcaixent, que discorreix pel terme d’Alzira, fins a completar un total de 1,850 Km. En estos moments les obres d’aques tram es troben molt avançades i podien estar acabades abans de finalitzar el mes de gener. A hores d’ara sols resta senyalitzar el recorregut.
Amb aquest tram, el Consorci de la Ribera continua amb la rehabilitació del traçat de l’Antic Trenet, que ja té una primera fase realitzada amb l’adequació d’un tram d’1,900 Km, des del nucli urbà de la Barraca d’Aigües Vives en direcció al barranc d’Estret.

L’Ajuntament d’Alzira ha inclós, en els pressupostos municipals de 2019,dos partides que sumen 45.000 euros destinades a la Via Verda que partirà del nucli urbà, junt a la CV-50, per a connectar amb el tram que està a punt d’obrir-se, pròxim al barranc de l’Estret. El consistori local deurà recuperar l’espai d’un tram ocupat, ara, per murs i cultius.

Este recorregut d’1,8 km forma part de la recuperació de l’antic traçat del tren com a via verda que unirà tots els pobles des de Carcaixent fins a Dénia.