Un total de 13 grups participen en la desfilada dels Reis Mags a Algemesí

0
747

Acròbates, personatges infantils i molta música en la Cavalcada de Reis d’Algemesí

La festa de reis arriba a Algemesí carregada d’actes previs a la cavalcada que han omplit la ciutat d’activitats dirigides als més xicotets. Després de la campanya d’animació nadalenca i la setena edició de Expo Fira Jove, el divendres 4 de gener la plaça Major es convertirà a la vesprada en una gran festa. Primer amb l’espectacle infantil “Nit màgica” i posteriorment amb la possibilitat d’entregar la carta als ambaixadors reals.

Un total de 13 grups participen en la cavalcada d’enguany el dissabte 5 de gener, una desfilada que començarà a les 18.30 hores des del Teatre Municipal fins a la plaça Major, seguint el mateix itinerari d’altres anys pel carrer Arbres, Germanies i Muntanya per a arribar a la fi de festa en la plaça Major.

Com a novetats en aquesta cavalcada, destacar que els Reis aniran acompanyats, entre altres, per personatges de contes i pels components de la Patrulla Canina, que faran gaudir els més xicotets desfilant en actuacions d’època.

Diferents grups de ball ompliran de música, ball i color la cavalcada, igual que ho faran les diferents bandes i grups que també participen. Destaca la presència de grups locals que animaran el recorregut, entre ells les bandes de Maristes i Nostra Senyora de la Soledat, la percussió de Trabukatu, la Societat Musical d’Algemesí, Algadins Grup de Danses, la Escola Municipal de Tabal i Dolçaina i Berca Grup de Danses. També formen part del seguici les falleres majors de la ciutat i les seues corts d’honor que encapçalaran una nodrida representació del món faller algemesinenc.

En arribar a la plaça, els reis es pararan en la Basílica de Sant Jaume per a fer les seues ofrenes al xiquet Jesús. En acabar, començarà un espectacle amb un acròbata que ens deixarà sense aire, una espectacular soltada de globus i un fabulós ball per a celebrar que les seues Majestats estan a la ciutat. Per a finalitzar, i després de rebre les claus de la ciutat de mans de l’alcaldessa, els tres Reis pujaran a l’escenari per a rebre als més xicotets i fer-se fotos amb ells.