L’AMPA del Tirant lo Blanc proposa al Govern d’Alzira una interesant ruta escolar

0
1142
Tirant lo Blanc proposa un carril bici en la calçada de l'Avda. Sants Patrons
El carril bici també passaria pel Bulevar de Tulell
El carril proposat es pintarà en la part de les voreres més próximes a la calçada
Traçat de la ruta escolar en la Plaça de la Generalitat i principi de Tulell

L’Ampa del Col.legi Públic Tirant lo Blanc d’Alzira ha proposat a la regidoria de Medi Ambient una interesant i ambiciosa ruta escolar que afectaria a la Carretera d’Albalat, al Sector Tulell i a l’avinguda Sants Patrons.

Esta associació de mares i pares proposa un carril bici «per facilitar l’accés dels menuts al col.legi amb les seues propis bicicletes», a més de «reduir» el nombre de cotxes a les hores d’entrada i eixida d’este centre escolar.

Així com un carril bici que enllaçe amb la zona industrial de la Ctra. d’Albalat desde la rotonda del Carrefour fins al carril bici que està construïnt la Diputació

Cosa que reduiria considerablement les retencions a les hores punta, ja que els treballadors d’aquestes zones industrials podrien agafar les seues bicicletes per anar a treballar amb total seguretat.

La iniciativa de Tirant lo Blanc ha estat molt ben acollida pel responsable municipal de l’àrea, Pep Carreres, que la sometrà a debat en el primer Consell de Medi Ambient que es convoque enguany. «L’Ampa planteja rutes escolars, segures, sostenibles i independents de la circulació de vehicles», segons ha manifestat Carreres a Riberaexpress, qui ha afegit, «anem a estudiar-la molt seriosament perquè es troba dins la filosofia de l’Anell Verd, de Ciutat 30 i d’accessibilitat del consistori».

Propostes:

  • Aprofitar el carril bici ja existent  i enllaçar-lo amb una ( o dues)  

 

  • Fer uns passos de zebra al costat del de vianants.

 

  • Continuar el carril bici i fer entrades a l’altura del col.legi Acadèmia Xúquer i Tirant lo blanc.

 

  • Espai suficient per a bicicletes com vianants

 

(Ficant el carril bici al costat de la carretera, per si en un futur es construeixen edificis, així separant-nos de les futures entrades a les vivendes).

 

  • Dues possibles continuacions fins carril bici rotonda carrefour

1ªDirecció  Antic Llavador Municipal

 

2ª Direcció  (AKI bricolatge)

Enllaçant amb la vorera direcció rotonda carrefour.

  • Mesures  mes que de sobra, tenint en compte el carril bici actual.

.No seria necessària una gran obra, sols rebaixar 4 voreres i delimitar amb dues ratlles pintades el ample del carril bici.

 

3) Aprofitar l’espai entre les dues avingudes (casetes pintades amb grafits).

 

  Copiar la idea del carril bici que estan portant a terme en Cullera.

 Desplaçant la fila d’estacionament i aprofitant aquesta fila per fer un carril bici. Es mantindrien les mateixes places d’estacionament ja que realment en la Avinguda Sants Patrons sempre hi han cotxes en doble fila la qual cosa redueix el pas de cotxes a un carril.