El 2 de gener culmina el periode d’inscripció per al Certamen de Bandes de la Diputació

0
635
  • El Certamen se celebrarà els dies 18 i 19 de maig al Palau de la Música de València
  • Les bandes podran inscriure’s al concurs fins el 2 de gener de 2019 i les bases estan publicades al B.O.P del 17 de desembre de 2018

La Diputació de València convoca el Certamen de Bandes de Música, que en 2019 celebra la seua 43 edició. El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que “Des de l’Àrea de Cultura continuem apostant per aquest certamen, per la música valenciana i per les seues bandes”.

 

Les bases per aquesta edició estan publicades al B.O.P de dilluns 17 de desembre de 2019, i el termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l’endemà a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP, és a dir, fins el dia 2 de gener de 2019. Les inscripcions hauran de formular-se per mitjà de sol·licitud telemàtica, pel representant legal de cada banda.

 

El diputat de Cultura ha anunciat que “el 10 de gener, al Saló de Plens de la Diputació de València, es farà el sorteig del qual eixiran les bandes que finalment competiran en la edició de 2019, per a que tinguen temps de preparar-se de valent com ho fan any rere any”.

 

Bandes des d’Especial a Quarta Secció

 

Podran participar en aquest Certamen les bandes de música dependents de les societats musicals federades de la província de València, repartides en cinc Seccions.  La Secció Especial comprendrà aquelles bandes que es presenten al Certamen amb una quantitat de músics que no supere les 110 places; per a la Secció Primera les que no superen les 90 places; per a la Secció Segona les que no superen les 70 places; per a la Secció Tercera, les que no superen les 50 places; i per a la Secció Quarta  les que no superen les 40 places.

 

Per altra banda, el pressupost d’aquesta campanya ascendeix a 170.600 euros, del quals 85.200 euros son per a premis -73.500 euros- i ajudes per facilitar la participació de les bandes -11.700 euros-. La resta del pressupost és per a cobrir les despeses d’organització.

 

Sorteig de bandes i obres obligades per al 43 Certamen

 

Del sorteig que se celebrarà el dia 10 de gener al Saló de Plens de la Diputació de València, han d’eixir el nom de les tres bandes que poden participar en Especial, altres tres bandes en Primera i altres tres bandes en Segona. En la Secció Tercera poden participar fins a 5 bandes y en Secció Quarta tres bandes.

 

Les bandes concursants interpretaran dues obres, una d’obligada i altra de lliure elecció. Cada banda interpretarà un pasdoble de nova creació o que no haja estat editat, d’un compositor valencià o d’una compositora valenciana (no puntuable). Les obres obligades seran les següents:

 

Secció Especial: 1889 La Filharmònica de José Salvador González

Secció Primera: Los cuatro jinetes del apocalipsis de Hugo Chinesta

Secció Segona: Díptico Sinfónico de Salvador Chuliá

Secció Tercera: Via Augusta de José María García Montalt

Secció Quarta: Sait de Rafael Giner Estruch