El PSOE vota a favor dels pressupostos d’Alzira per ser «sostenibles i progressistes»

0
737
Els quatre regidors del PSPV-PSOE

Alzira ha aconseguit ser una ciutat viva i dinàmica al llarg d’esta legislatura gràcies a les moltes propostes i iniciatives sorgides des de l’equip de govern, on el PSOE forma part.

 

Com a portaveu del Grup Municipal Socialista he de posar en valor l’esforç realitzat per tal d’afavorir a la ciutadania, amb la reducció d’impostos.

 

En el nou pressupost per al 2019 es contempla una reducció del 10% en la contribució rústica, el que sumat a la baixada de l’any anterior, també del 10%,  dona com a resultat  un acumulat del 20% en dos anys, afavorint i recolzant al sector agrícola.

 

L’IBI, la contribució urbana també és reduirà enguany un 2%, que junt a la baixada d’exercicis anteriors dóna un acumulat del 6%.

 

El pressupost per al 2019, que ascendix a trenta huit milions huit-cents mil euros és continuista, amb un milió d’euros en inversions, algunes pendents de redacció de projecte, mentre altres formen part d’actuacions previstes o iniciades i que han de ser concloses per tal de seguir millorant i fent més accessible i atractiva la nostra ciutat.

 

Cal destacar l’enorme esforç realitzat al llarg de la present legislatura en el capítol de reducció de deute. Quan vam accedir a tindre responsabilitat de govern Alzira tenia una deute de setze milions d’euros, s’ha aconseguit reduir-lo en deu milions, pel que en estos moments el deute és de sis milions.

 

Des de el Grup Municipal Socialista posem en valor i ens congratulem de tota la tasca portada endavant des de juny del 2015. Hem aconseguit tornar a reactivar les festes de Sant Bernat, amb concerts d’artistes de primera línea; hem pujat la subvenció a les diverses entitats i associacions festives de la ciutat: Junta Local Fallera, Junta de Germandats i Confraries, Moros i Cristians la Vila d’Alzira, Festes de Partides i Barris; la ciutat compta amb escultures urbanes representatives de les nostres manifestacions declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, com les Falles i la Tamborada; declaració de dos manifestacions festives com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, gràcies al treball realitzat des de la regidories de Turisme i Patrimoni Cultural; creació d’un modern i interactiu museu faller; consolidació del Mig Any Faller i de el mercat Nadalenc; s’ha condicionat la Casa d’Alós,

 

ampliant l’espai expositiu; s’ha consolidat el palau de Casassús que l’anterior govern del PP va deixar en estat de ruïna; s’ha millorat l’accessibilitat de les voreres en gran part del entramat urbà; s’han realitzat importants intervencions en la barriada de l’Alquerieta; condicionament de les rotondes, la qual cosa les ha fet més atractives i a més contribuix a un important estalvi d’aigua; el carrer Benito Pérez Galdós ha passat a ser un espai on l’arbratge i els vianants han guanyat terreny al trànsit; els carres Hort dels Frares i Santa Rita han passat a ser espais per a vianants; el parc de l’Alquenència ha enregistrat importants intervencions convertint-lo en el pulmó verd d’Alzira; es compta amb un important número de pipi cans; el Torretxó ha sigut objecte d’una important intervenció per tal de propiciar l’enderroc de cases en estat d’abandonament i convertir el terreny en zona verda;  s’ha invertit en la millora dels espais educatius; posada en marxa de Xarxa Llibres, la qual cosa determina la gratuïtat dels llibres per als escolars, i també s’ha millorat la interlocució amb les diverses associacions de veïns de la ciutat.

 

L’any que en breu dona inici anem a continuar millorant  l’aspecte de la nostra ciutat, que tant estimem, així com el benestar del veïnat.