Laura Luelmo provoca un històric encontre entre Alzira i Carcaixent

0
2618
Moment de l'hsitòric encontre entre les dos marxes a mitjan ruta entre Alzira i Carcaixent
Marxa procedent d’Alzira en el carril per a vianants de l’avinguda de la Ribera

La professora zamorana assassinada, recentment, a Huelva, Laura Luelmo, ha provocat «un històric encontre entre Alzira i Carcaixent» segons revelava ahir una de les participants en la marxa «Caminem per la llibertat, ens volen vives», organitzada pel grup Sóriques amb el suport d’AJUDA, el Grup Debatper la Igualtat, el Consell de les Dones de Carcaixent i pel grup «Veïnes d’Alzira».

Prop de 500 persones, majoritàriament dones, es trobaren a mitjan camí de la Ruta del Colesterol, després que arrancaren a les 5 de la vesprada dos columnes des de les places majors de Carcaixent i Alzira. Entre els manifestants es trobaven l’alcaldessa de La Barraca d’Aigües Vives, Vero Almunia, la regidora d’Igualtat d’Alzira, Marina Mir i el regidor de Joventut, Albert Furió. Els manifestants portaven pancartes i cridaven consignes com «No és No», a més de fer sonar xiulets durant tot el recorregut.

Cal reconèixer que la columna majoritària era la de Carcaixent, fet que les convocants d’Alzira atribuixen que la població veïna compta amb un Consell de les Dones, mentre el govern de la capital de la comarca, «encara està estudiant-ho».

La consigna de la trobada no era altra que «Per Laura Luelmo i totes les dones víctimes de la violència masclista». Les manifestants anaven amb xupetins reflectants i sabatilles esportives, en solidaritat amb Laura que va eixir a caminar i mai no tornà.

«Ha estat un gran encert esta iniciativa de les dos ciutats i per tant repetirem l’experiència» ha assegurat a Riberaexpress la presidenta del Grup Debat per la Igualtat, Remei Pau, que també qualifica «d’històric» l’encontre. I per tant ha afegit «farem més iniciatives conjuntes perquè tots i totes anem en la mateixa direcció».