L’alcalde d’Alzira anuncia una rebaixa del 10% de l’IBI de rústica per a 2019

0
783
L'alcalde d'Alzira (tercer per la dreta) en la protesta dels citricultors de la comarca celebrada a Algemesí

El consistori alzireny ha rebaixat este impost un 20% en dos anys

Diego Gómez ha reivindicat l’aplicació de la clàusula de salvaguarda davant la situació alarmant del sector

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha anunciat hui que l’ajuntament aplicarà «a tots els rebuts» una rebaixa del 10% en l’IBI de rústica per a l’exercici 2019. Això suposa que les arques municipals deixaran de recaptar el pròxim any un total de 58.000 euros.

«Som dels pocs ajuntaments que fem aquesta mesura per ajudar al sector agrícola», segons ha assenyalat Gómez a Riberaexpress.

«En dos anys haurem baixat este impost un 20%» ha afegit la primera autoritat local que ha justificat este nou descens davant les inclemències meteorològiques patides pels agricultors alzirenys en els mesos de juliol i novembre.

L’alcalde ha qualificat «d’alarmant» l’actual situació del sector citrícola i ha reivindicat al Govern central l’aplicació de la «clàusula de salvaguarda» als cítrics espanyols davant la competència «deslleial» de les taronges sudafricanes.