Un milió d’euros del Fons Social Europeu beneficiarà a 150 aturats d’Alzira

0
582

L’Ajuntament d’Alzira rebrà 923.000 euros del Fons Social Europeu, a través del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, per a finançar el “Viatge a l’Empleabilitat 2019-2021”, que beneficiarà 150 persones desocupades.

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus i IDEA ha vist aprovat “El Viatge a l’Empleabilitat” amb més de 900.000 euros. Aquest projecte té tres anys de durada (2019-2021) per formar un total de 150 persones aturades, que rebran una beca durant el període de formació i també de pràctiques en empreses. El total de la inversió serà d’1.850.000 euros (50% amb recursos propis i 50% amb finançament europeu).

Segons ha explicat Ivan Martínez, regidor de l’àrea: “el Viatge a l’Empleabilitat és un dels projectes més innovadors i ambiciosos que hem dut a terme des d’IDEA i la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus.

Es tracta de poder formar, amb una beca a cada alumne, a 150 joves aturats i aturades, per a obtindre un certificat de professionalitat i en aquells sectors que més demanda de formació tenen com són l’hosteleria, la fabricació mecànica, d’administratiu i organització logística amb coneixements d’anglés; i, no menys important, la formació d’atenció sociosanitària en l’àmbit dels serveis socials.

Estem molt satisfets dels resultats i les oportunitats que estem donant a desenes de persones a l’atur, i pretenem consolidar aquest projecte per als propers tres anys. Volem igualment agrair, en nom de l’Ajuntament, el treball de l’agència IDEA i el seu equip humà per l’esforç que s’està fent per donar més facilitats i oportunitats a les persones a l’atur”.

Cal recordar que enguany s’ha posat en marxa ja aquest projecte, que ha permés posar en funcionament l’Escola de Cuina en el Respirall i les beques per a alumnes que es formen d’electromecànica (amb col·laboració amb el CIFP Luis Suñer) i de mecànica de motors (amb la col·laboració de l’empresa AUTAL), i va obtindre un finançament del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques de 250.000 euros.

A més a més, han col·laborat en la realització de les pràctiques més de 20 pimes de la nostra ciutat, que han acabat en contractacions d’aquestes persones que estaven a l’atur.