L’Hort nadalenc dels Frares atrau estes festes a nombrosos visitants

0
1625
Els comerciants d'Hort dels Frares satisfets per la gran acceptació
Anamorfosi de l’artista local Victor Balaguer

La gent visita el carrer per fer-se fotos que utilitzen com a felicitació nadalenca

Juan Santacreu: «La peatonalització ha sigut un encert total»

Els comerciants d’Hort dels Frares ja preparen noves iniciatives

 

Les dos anamorfosi de Victor Balaguer i la decoració nadalenca del carrer atrauen, estos dies, a nombrosos visitants locals i forasters al peatonal Hort dels Frares.

«Estem molt contents per la gran acceptació que ha tingut la iniciativa de tots els botiguers», manifestava ahir el comerciants, Juan Santacreu a Riberaexpress.

Les anamorofosi nadalenques «provoquen que estiga venint molta gent de fora a fer-se les fotos que les utilitzen després com a felicitació nadalenca» afegia Santacreu que ja pensa en nous projectes per a altres èpoques de l’any. Els caps de setmana hi ha gent que visita el carrer fins i tot de matinada. L’exitosa iniciativa ha comptat amb el suport de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Alzira, consistori que ha aportat les nombroses flors de nadal que decoren tots els balcons del vial.

Encert de la peatonalització

Este comerciant alzireny advertix que el comerç local «té que invertir per atraure clients d’altres municipis de la comarca, Alzira ha d’exercir de capital d’una zona d’influència de 250.000 habitants».

Santacreu, que pertany a la nova agrupació del comerç d’Hort dels Frares, està convençut que la peatonalització del carrer «ha sigut un encert total, tots els comerciants estan satisfets de la mesura que va empendre l’Ajuntament».

Este soci de la tasca All Negre, recorda que «abans hi havia una fumaguera i un soroll continu, mentre hui es pot respirar i passejar pel carrer». Ara bé estima que el consistori deuria aportar «nous aparcaments a les rodalies, bé soterranis o bé en superfície». Lamenta Santacreu que no es fera en el seu dia el projecta parking davall la Plaça Major, «va ser una ocasió perduda».

A Hort dels Frares, diuen els botiguers, «li falta que òbriguen nous comerços per a donar-li més vida al carrer». Sembla que els atractius del nou hort no estan passant desapercebuts i ja s’han interesat futurs inversors en la zona.

El carrer havia perdut, els últims anys, més del 50% del seu comerç entre la crisi econòmica i la dificultat que tenien els vianants davant unes estretes voreres i la intensitat del tràfic.

Però en el 2018, que està a punt d’acabar, ha trobat la seua millor versió, essent, ara, un dels vials més atractius d’Alzira.

Riberaexpress