Carcaixent obrirà un compte en un banc ètic per potenciar aquest tipus de banca

0
1029
Carles Albert

 

L’Ajuntament de Carcaixent va aprovar una moció de Reiniciem per a començar a treballar amb bancs ètics.

 

 

El ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar en el ple del passat 19 de Desembre amb els vots favorables de Reiniciem i Compromís, l’abstenció de PSOE, UxV i Gent i el vot en contra del PP; que l’Ajuntament òbriga un compte bancari per a començar a treballar amb un banc i/o cooperativa ètica.

 

Així també, es va aprovar que s’estudiarà la viabilitat que de forma progressiva, el major número de les operacions bancàries de l’Ajuntament s’intenten realitzar amb aquest tipus de bancs, així com no establir nous vincles amb entitats que no estiguen adherides a la normativa voluntària del Codi de Bones Pràctiques de l’Aliança Global per a una Banca amb valors.
També es va aprovar que l’Ajuntament realitze campanyes de sensibilització perquè els ciutadans coneguen aquest tipus d’entitats ètiques.

 

Els bancs avalats per decisions polítiques preses pels principals partits continuen imposant a la ciutadania la socialització de les seues pèrdues, fruit de l’especulació i l’afany de lucre, que ascendeix a més de 100.000€ milions d’euros que el Govern de l’Estat ha assumit com a propi.

 

Per al portaveu de Reiniciem, Carles Albert, és important que la ciutadania sàpia que existeixen alternatives als bancs tradicionals i és important que les institucions públiques facen de motor de canvi per a donar a conèixer un altre tipus de banca alternativa que existeix i que cada vegada està tenint més acceptació i remarca que aquest tipus de Bancs ètics estan igualment sotmesos a la supervisió del Banc d’Espanya i ofereixen les mateixes garanties als clients que els bancs tradicionals.

 

Per això, per a Reiniciem, és més que evident que les institucions han de prendre cartes en l’assumpte ja que la realitat més evident és que el neoliberalisme no per a de guanyar terreny a la democràcia imposant la dictadura dels mercats, on les entitats financeres, han sigut i són part d’accentuar i alimentar aquest sistema especulador, anteposant el seu propi benefici a l’estat de benestar de la ciutadania.