El senador Carles Mulet exigeix la clàusula de salvaguarda per als cítrics

0
652
Carles Mulet en el Senat

El portaveu de Compromís al Senat recorda que PP i PSOE han votat en contra

 

El portaveu de Compromís al Senat i membre de la comissió d’Agricultura al Senat Carles Mulet, ha tornat a demanar que Espanya exigisca l’aplicació de la clàusula de salvaguarda respecte al tractat de comerç entre la UE i cinc països sud-africans.

 

Mulet ha recordat com el passat dia 4, ja es va exigir directament al ministre d’Agricultura, per part de Compromís al Senat, aplicar aquesta mesura, davant la qual aquest va descartar fer-la, amb un discurs de ridiculització de la reivindicació valenciana, amb l’excusa que en altres zones d’Espanya estan ampliant les plantacions de cítrics, i que per això no hi ha cap amenaça en el sector.

 

El portaveu de Compromís ha recordat com tant PP com PSOE han votat reiteradament al Senat en contra de les mocions de Compromís, en les quals es demanava ampliar la seguretat en els ports d’entrades, aplicar mesures contra les exportacions de risc. Altres mesures com incloure als cítrics en la llista de vegetals amenaçats per la UE, o iniciar una campanya oficial a nivell d’Estat per informar la ciutadania de quan un cítric és d’origen estatal i quan no, mitjançant algun distintiu de qualitat, o bé fomentar el consum de cítrics estatals per part de les administracions, han quedat sense complir-se tot i ser aprovades per majoria.

 

Mulet ha recordat com el tractat va ser ratificat al Senat a l’abril d’enguany «únicament Compromís vam presentar veto a aquest tractat, advertíem del que estava passant ja, fins i tot abans de ratificar-i la resposta de, especialment, el PP va ser ridiculitzar la nostra petició. PP, PSOE i Ciutadans van votar sense objeccions a favor de ratificar l’Acord d’Associació Econòmica entre la Unió Europea i els seus estats membres i els Estats de l’AAE de la Comunitat per al Desenvolupament de l’Àfrica Meridional (SADC), un acord que, cal recordar, el PP va votar a favor al Parlament Europeu i el PSOE es va abstenir. Per tant, ara poques lliçons ni credibilitat poden aportar«.

 

Compromís ha demanat una «rectificació» per part dels partits que fins ara han fet possible aquest tractat letal «no hi ha més sortida que PP i PSOE reconeguen que es van equivocar cada vegada que votaven o s’abstenien quan altres exigíem no ratificar aquest Tractat en aquestes condicions, o quan clamant al desert exigíem aplicar ja la clàusula de salvaguarda. Ara toca aguantar i defensar el que fins ara no s’ha defensat«.


—