Carlet recupera el medi ambient a Matamón i el riu Magre

0
1040

 

El riu Magre i Matamon han sigut punt d’atenció durant este cap de setmana per part de diversos col·lectius ecologistes i socials. El Magre vivia la primera jornada de voluntariat per a netejar el riu al seu pas per Carlet.

La recent creada Plataforma ciutadana pel riu Magre mobilitzava el voluntariat per a netejar un tram de riu al seu pas per la ciutat el passat dissabte. Des de la Plataforma s’explica la iniciativa amb «l’ànim de consolidar diverses línies de treball per la millora del nostre ecosistema fluvial, per tal d’aconseguir retornar-li el seu caràcter i vitalitat, i dignificar el seu estat. Però, per a aconseguir-ho ens cal la col·laboració de totes i un canvi social que, ja ho veiem, serà lent».

L’activitat va comptar amb un grup de voluntaris de la plataforma i del Grup Aventurer Carlet, a més de gent vinguda d’Alacant, València, Burjassot, Benifaió, Alboraia o Paiporta. L’activitat va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carlet pel que fa al material utilitzat per a recollir les nombroses bosses de fem i de deixalles, justament en una zona pròxima a l’ecoparc carletí.

D’altra banda, el Grup Aventurer Carlet organitzà com cada any la campanya de reforestació de Matamon el passat diumenge. Una jornada que es consolida com la segona part de la tradicional Pujada a Matamon del passat mes de novembre en què participaren més de 400 persones.

Amb els diners recaptats, s’organitza esta jornada de reforestació amb la participació de més de 70 persones que plantaren 200 plantes autòctones com pins, carrasques, sabines i lledoners en la zona coneguda com la Creu de Matamon. Una jornada que comptà a més de la participació del Grup Aventurer de Carlet, que organitzava la iniciativa, amb la del grup scout i voluntaris i voluntàries carletins i d’altres punts de la geografia valenciana.

Esta campanya de reforestació es du a terme des del 2012 i són els voluntaris i voluntàries del grup Aventurer que s’encarreguen periòdicament de revisar l’estat de les noves plantes, per tal que la reforestació siga un èxit.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha agraït enormement el treball que fan estos col·lectius.