Foment licita el projecte de duplicació de la via del tren entre Cullera i Gandia

0
464
Tren Alvia a les rodalies de Cullera

Cullera aplaudix la duplicació de la via del tren i recorda la prioritat del pas a nivell de la Partideta

 

El consistori ja ha plantejat al Ministeri de Foment la redacció del projecte per posar fi a este punt negre

 

L’Ajuntament de Cullera ha rebut amb satisfacció l’anunci realitzat pel Ministeri de Foment de la licitació del projecte per a la duplicació de la via de tren al tram comprés entre este municipi i Gandia, corresponent a la línia C-1 de Rodalies de València.

 

«És una notícia molt important per a la nostra ciutat que demostra el compromís del Govern i del ministre José Luis Ábalos amb el municipi de Cullera i amb la Comunitat Valenciana», ha assenyalat el primer edil, Jordi Mayor.

 

Es tracta d’una reivindicació històrica que en paraules de l’alcalde «servirà per a millorar la freqüència de pas de trens», el que repercutirà en l’optimització de la mobilitat amb la capital i la comarca de la Safor. «La xarxa de rodalies és una de les infraestructures més importants amb què comptem per facilitar la mobilitat sostenible i ara s’obri la porta a millorar el servei i la seguretat», ha dit.

 

A més, la duplicació és el pas previ a l’anhelat projecte del tren de la costa, una altra de les demandes històriques de la Comunitat Valenciana en matèria d’infraestructures, ferroviàries que permetria connectar la línia C1 des del sud de la província de València amb el nord de la d’Alacant.

 

Adif ha aprovat la licitació per un import d’1.967.137,38 euros. El contracte té un termini d’execució de 18 mesos i inclou la redacció del projecte per a la duplicació de via en el tram Cullera-Gandia -actualment de via única- i la seua electrificació.

 

L’actuació forma part del Pla de Rodalies a la Comunitat Valenciana. Té previst desenvolupar-se en un tram de 22 km, que discorren pels termes municipals de Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Xeresa i Gandia. S’iniciarà a la mateixa estació de Cullera i donarà continuïtat a la via doble existent en l’actualitat entre Silla i la mateixa Cullera.

 

Mitjançant la duplicació de l’esmentat tram s’aconseguirà un augment de la regularitat en la circulació dels trens de Rodalies de la línia C-1 València-Silla-Gandia, una millora de les prestacions, agilitzar les operacions de gestió i optimitzar la circulació ferroviària.

 

Seguretat

 

L’anunci ha servit perquè l’alcalde de Cullera recorde que una altra de les prioritats continua sent l’eliminació dels passos a nivell en el terme municipal, amb especial incís en el de la Partideta, que servix per a donar accés al poliesportiu.

 

«El pas de la licitació és molt important i ha d’anar aparellat a la supressió dels passos a nivell, especialment el de la Partideta, que ja hem posat en mans d’Adif perquè redacte el projecte i que en un futur s’elimine este punt negre que ens ha donat molts esglais», ha reclamat la màxima autoritat local.