La JLF d’Alzira impulsa el Gremi d’Artistes Fallers de la Ribera

0
848
Hui comença una nova etapa per al Gremi d’Artistes Fallers de la Ribera, un projecte de la Junta Local Fallera d’Alzira que ha aconseguit ja interessar a un bon nombre d’artistes fallers de la comarca.
Les àrees jurídica i de monuments de la Junta Local Fallera, han aconseguit fer realitat una idea que es mereixia la segona potència fallera iniciant-la amb artistes tan coneguts com Borja Lorente, Carlos Vayá, Eduardo Expósito, Jordi Carrascosa, Jordi Fresquet, Juanjo Tarrasó, Vicente Piera i Vizcaino entre altres.
En aquesta primera reunió de constitució s’ha arribat a conclusions sobre el modelatge i els càrrecs que la conformaran així com la línia a seguir en aquest gremi.
La idea i base fonamental no és competir en altres gremis, sinó unificar idees i fer un col·lectiu on es puga negociar amb preus molt més competitius amb la pintura, fusta, cartó, suro i altres materials de construcció de falles.
En la reunió constitutiva es va deixar patent la il·lusió per fer unes millors falles a millors preus i iniciar conversacions amb la Universitat Politècnica de València per tal de fer un conveni de col·laboració per tal de tractar d’innovar amb nous materials menys contaminants i que a la vegada siguen tant o més fàcils que la nomenada “palla d’arròs”.
Un gremi d’artistes fallers obert a tot membre amb ganes d’il·lusionar, millorar i col·laborar per uns monuments excepcionals.