Alzira celebrarà el Patrimoni de la Tamborada amb una trencà d’hora i un sopar popular

0
1406
Les autoritats locals i de la JHHCC anit satisfetes pel reconeiximient internacional

L’Ajuntament d’Alzira i la Junta de Germandats i Confraries (JHCC) han decidit celebrar el reconeiximient de la Tamborada amb una gran festa el pròxim 28 de desembre. No es tracta de cap innocentada, sinó que eixa data, últim divendres de l’any s’inaugurarà el monument al confrare, una desfilada, la trencà d’hora, a la Plaça Major, seguit d’un sopar popular i discomòbil.

Serà una tamborada especial en la que «podrà tocar tot el món», segons la regidora de Festes Isabel Aguilar. A Aguilar li «ompli d’orgull», però també de «responsabilitat»que esta festa siga reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, junt a les tamborades d’altres 16 municipis de diferents autonomies.

Per al president de la JHCC, Vicent Fábregues suposa «l’alegria més gran» que ha rebut durant el seu mandat, al complir-se «un somni perseguit des de fa 8 anys».

Aguilar i Fábregues, recordaren ahir que l’expedient es va iniciar l’any 2011 i que fou rebutjat per la Unesco «en no estar clara la vinculació de les tamborades a la Setmana Santa». Subsanat este detall els tambors i els bombos han convençut en esta ocasió als dirigents de la Unesco.

«Es tracta del títol més gran que una festa pot gaudir a nivell internacional», comentava anit Fábregues en la Casa Consistorial, mentre a les portes sonaven els tambors alzirenys amb més força que mai.

Doble Patrimoni

L’alcalde Diego Gómez, aprofità el lliurament del II Concurs de Pintura convocat per la cooperativa Alzicoop, per a presumir de que Alzira, és la única ciutat valenciana junt a Elx que compta amb dos patrimonis immaterials.

Alzira compta amb un miler de tamborilers distribuïts entre 17 de les 18 confraries i germandats de la Setmana Santa local, que suma actualment al voltant de 7.700 confrares, segons la JHHCC.