Llaurí en la ruta ambiental d’este dissabte

0
949
Font de Sant Sofí

Les rutes ambiental 2018 d’aquest cap de setmana tindran lloc en Llaurí i Tous.
DISSABTE 1 de DESEMBRE – LLAURÍ- POBLE NOU- SENDA COLLAETS (Forn de Calç)- SANTSOFÍ (per la senda de les Voltes)- ALJUB- SENDA COLLAETS- POBLE NOU- LLAURÍ
Descripció de la ruta
L’eixida tindrà lloc a la plaça de la Llibertat, on es troben l’Església i l’ajuntament, a les 10:00 del matí. Eixirem per dins del poble a buscar l’Avinguda del País Valencià, en direcció al Poble Nou, una pedania de Llaurí. Quan passem l’última casa del Poble Nou comença la muntanya, entrarem a ella per la Senda dels Collaets, una senda que s’empina només començar uns 50 metres, per a suavitzar-se una vegada passat eixe primer ‘trago’. La senda és estreta però molt agradable pel terreny i per la pinada que l’envolta.

A uns tres-cents metres de començar la senda es troba el forn de calç, la qual cosa no és massa habitual per lo llunyà que està del camí principal. Continuarem per la senda fins arribar al primer collat, des d’allí tindrem unes bones vistes de la Creu i el Cavall, que són la frontera natural entre les dos Riberes. En poc de temps arribarem a la Font de Sansofí on està enclavada la principal urbanització de Llaurí, i no es casual, l’aigua i les impressionants vistes enganxen als visitants.

Tornarem enrere, pel mateix lloc per on hem pujat per a desviar-nos cap a l’aljub, una construcció de la qual no tenim massa dades, però pel tipus de construcció i la seua utilitat, la qual ens ha contat un veí del poble, podria haver-se construït a principis del segle XX. En acabar la visita a l’aljub continuarem per una pista forestal per fer una curta però forta pujada i tornarem a la senda dels Collaets en direcció al Poble Nou i des d’allí pel mateix lloc per on hem pujat, baixarem cap a Llaurí on donarem per acabada l’excursió.

Horari

10.00h. El grup es trobarà en la plaça de la Llibertat, on es troben l’Església i l’ajuntament. 13.30h. El grup tornarà a l´ajuntament. Distància: 7 kilòmetres, amb un desnivell acumulat de 375 m. Dificultat: mitjana per a persones acostumades a caminar Nombre màxim de participants: 50 Idioma de la visita: valencià Cal portar: Esmorzar, menjar, aigua i roba i calçat còmode. Restaurants i bars on menjar: BAR L´ENTRÀ. BAR MUSICAL. C/ BERNARDO ALFONSO. C/ LA FONT. TELÈFON: 744.48.44.63 TELÈFON: 96.256.05.34/ 669.74.82.58