L’associació SENAD de l’Alcúdia obté la declaració d’utilitat pública

0
1418

SENAD atén a xiquetes i xiquets de 0 a 6 anys amb problemes en el desenvolupament

SENAD, associació espanyola de xiquets i adolescents per al desenvolupament integral amb seu a l’Alcúdia, ha obtingut la declaració d’utilitat pública que atorguen les Conselleries d’Igualtat, Sanitat i Hisenda, i l’acreditació com a Centre de promoció de l’autonomia personal.

El passat mes d’agost, SENAD signava el concert amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives pel qual el centre d’atenció primerenca (CAT), que atén a xiquetes i xiquets de 0 a 6 anys amb problemes en el desenvolupament, o risc de presentar-los, passava a dependre directament de Conselleria, assegurant així la continuïtat de la seua tasca amb els més menuts.

Amb el nou curs escolar, SENAD emprenia un nou projecte dirigit a persones majors d’edat amb diversitat funcional: un centre d’atenció diürna i ocupacional on donar resposta a les necessitats de  persones en situació de dependència i de les seues famílies, amb activitats dirigides a assolir el major grau d’autonomia personal i inclusió sòcio-laboral.

Activitats com l’esport adaptat a la piscina coberta de l’Alcúdia que inclouen teràpia aquàtica, Pilates i psicomotricitat, o com la producció d’artesania pre-laboral i la formació en habilitats socials i informàtica aplicades a la inserció laboral, amb la creació d’un aula d’informàtica adaptada, que és una realitat gràcies a les donacions desinteressades d’entitats com l’EFA Torrealèdua de Llombai i Càritas l’Alcúdia.

Este mateix mes, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, a través del seu servei de prevenció de les situacions de dependència, ha concedit al nou projecte SENAD l’acreditació com a Centre de promoció de l’autonomia personal, un servei que té com a finalitat mantenir i desenvolupar les capacitats i habilitats de les persones amb diversitat funcional i facilitar la realització de les activitats bàsiques de la vida diària.

Una acreditació que arriba junt a un altre reconeixement: la declaració com associació d’utilitat pública que atorguen les Conselleries d’Igualtat, Sanitat i Hisenda a les entitats que treballen per l’interès general.

La declaració d’utilitat pública significa un reconeixement social per a SENAD i per a la seua trajectòria. Per obtenir-la ha hagut de complir els rigorosos requisits en quant a les finalitats de l’entitat, justificació de les activitats dutes a terme i sobre tot la transparència econòmica amb el compliment de les corresponents auditories.

D’altra banda, també comporta avantantges fiscals a l’hora d’obtenir recursos econòmics a través de les donacions, tant de particulars com d’empreses, que són un recurs indispensable a dia de hui per què les entitats sense ànim de lucre com SENAD continuen en el seu objectiu de millorar la vida de xiquets, joves i adults amb problemes en el desenvolupament o amb diversitat funcional.