Els nous reptes per al comerç de proximitat s’han tractat en el VII Congrés Intermunicipal d’Alzira

0
885
Isabel Aguilar, Natxo Costa i Carmen Herrero
Natxo Costa director general de Consum i Comerç
Isabel Aguilar regidora de Comerç

El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, ha desgranat les subvencions a les entitats locals, assegurant que al incrementar-se en 2 milions d’euros les ajudes «es cobriran el 100% de les peticions».

Costa ha tancat este dimarts a Alzira el VII Congrés Intermunicipal, Comerç, Territori i Deslocalització. Una jornada amb ponències, opinions, intercanvi d’idees i companyerisme, entre regidors i tècnics de Comerç de diversos ajuntaments valencians, en la que s’han tractat temes com els nous reptes per als comerciants, o la manera d’evolucionar en este camp.

En declaracions als mitjans de comunicació, Costa considera imprescindible «l’associacionisme, l’adaptació i la col.laboració del comerç de proximitat, per tal de fer una oferta variada i complementària» per contrarestar la competència del comerç electrònic i de les grans superfícies comercials».

Per al director general peatonalitzar el centre de les ciutat «és la política correcta i a la volta de cinc anys, altament positiva donat que el consumidor pot gaudir de tota l’oferta en el mateix espai».

Per la seua banda Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Comerç a Alzira, ha posat de relleu l’advantatge de la proximitat entre venedors i clients del xicotet comerç. I en delcaracions a Riberaexpress ha resaltat les «nombroses activitats programades per a dinamitzar les pròximes compres de Nadal».

Aguilar aposta per «la formació continua dels comerciants i per la utilització de les noves teconologies per tal que pugar evolucionar positivament el comerç local».

Al final del congrés s’han lliurat els reconeixements a les Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) per la seua activitat al llarg del passat 2017, en la que Alzira ha estat reconeguda al lloc número 4.