Representants centreamericans de ciutats agermanades amb Alzira visiten la comarca

0
725
La delegació centreamericana amb les autoritats locals i comarcals

 

El Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira ha acollit hui la recepció oficial dels representants de les ciutats Centreamericanes que visiten la nostra comarca del 25 al 28 de novembre, en el viatge organitzat per la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Dulce Nombre de María, Esquipulas i Ocotepeque de la Mancomunidad Trinacional del Río Lempa (Guatemala, El Salvador, Honduras)  són les ciutats agermanades amb Alzira que han estat presents.

La visita a la nostra ciutat ha començat amb la recepció al Saló Noble dels representants d’onze ciutats centreamericanes de Guatemala, El Salvador, Honduras i Costa Rica, a més del representants de la Mancomunitat Trinacional de Rio Lempa.

A l’acte han assistit també el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez i els representants de la corporació municipal i ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, junt als alcaldes de les ciutats germanes, Esquipulas, Carlos José Lapola, Dulce Nombre de María, Elisandro León i l’alcalde d’Ocotepeque, Israel Aguilar.

 

L’alcalde d’Azira ha destacat al seu discurs de benvinguda que “La solidaritat és garantía de futur. Hem d’ajudar a millorar les condicions de vida dels que patixen situacions de desigualtat i precarietat. Hem de denunciar i reivindicar un mon millor. I hem de somiar que altre mon és possible”

Després de les paraules dels alcaldes se’ls ha imposat la insignia de plata de la ciutat en reconeixement com a alzirenys agermanats.

La visita ha continuat amb una xarrada on s’han donat a conèixer diversos serveis municipals com la Seu Electrònica Municipal, el portal de transparència i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, La Clau. La xarrada ha estat a càrrec de les responsables dels serveis, Elena Marí i Isabel Serra que han fet una breu explicació amb suport audiovisual i han resolt els dubtes als assistents. Es tracta de projectes que han despertat molt d’interès per als països visitants ja que a hores d’ara treballen en projectes similars.

La trobada es completarà demà per la vesprada amb una visita a una empresa agroalimentària alzirenya i una ruta per la ciutat, on recorreran el MUMA, La Casa de la Cultura, l’Anell Verd i altres zones representatives d’Alzira.

A llarg d’estos tres dies, a més d’Alzira la delegació visitarà altres pobles de la Ribera on també seran rebuts pels representants municipals:

  • Algemesí, on coneixeran el Museu de la Festa
  • Tous, on participaran en un plenari de la Mancomunitat
  • Sumacàrcer visita a la depuradora
  • Pobla Llarga, recorregut per un Col·legi amb un projecte pilot d’educació ambiental
  • Cullera, visita a la ciutat com a referent turístic.