Elena Bastidas s’emociona en el seu adeu a la política alzirenya

0
2035
Elena Bastidas esta vesprada durant el seu acomiadament a la política local
Bastidas li passa el testic local a José Andrés Hernández
Bastidas farà política a cavall entre València i Madrid

 

És una decissió meditada i reflexionada, ara comença una nova etapa per a mi»

José A. Hernández encapçalarà la gestora i la candidatura local del PP

La diputada nacional del PP Elena Bastidas ha anunciat esta vesprada el seu acomiadament de la presidència local del partit així com del seu escó en la corporació local.

El partit popular té previst que José Andrés Hernández encapçale, a partir d’ara, la gestora local i que, a falta de confirmació, lidere la candidatura dels populars en les pròximes eleccions municipals.»En les pròximes setmanes es donarà a conèixer el nou candidat», anunciava Bastidas poc abans de fundir-se en una abraçada amb el seu successor.

Una nova etapa

Una Bastidas emocionada, ha assegurat que es tracta d’una decissió «meditada i reflexionada», a més de «pactada» amb la presidenta regional Isabel Bonig. Ha afegit que «ara és el millor moment, es tanca una etapa molt llarga» i «comença una nova etapa per a mi», després de reconèixer amb la veu entratallada, que «no hi ha major honor que ser alcaldessa de la meua ciutat».

Elena Bastidas, que forma part de la direcció regional, a bon segur que tornarà a encapçalar la llista del PP en la província de València de cara a les properes eleccions generals. Pel moment la seua tasca més immediata és «contribuir a que Isabel Bonig siga la presidenta de la Generalitat». I cas d’aconseguir-ho tindria molts números per a fer-se càrrec d’alguna conselleria.

No ha revetlat tindre una aspiració concreta en la política autonòmica o nacional «sempre serè militant del PP i m’agradaria ser diputada uns quans anys més».

Balanç de 12 anys d’alcaldessa

Bastidas ha fet un balanç molt positiu de la seua etapa en la política local; s’incorporà a la corporació local com a regidora del PP l’any 1998, quan contava 26 anys i poc després de llicenciar-se en Dret en la Universitat de València.

Recordà que quan arribà a la presidència local dels populars «el partit estava partit en dos», arran la fugida d’alguns regidors i militants cap a UV. Però amb ell al front «ara està unit, cohesionat i fort», en passar dels 100 militants d’abans als 800 actuals. A més de resaltar que «el PP ha guanyat totes les eleccions celebrades durant els últims 20 anys a Alzira».

En les eleccions municipals de 2003 va accedir a l’alcaldia essent la primera alcaldessa de la capital de la Ribera, gràcies al pacte amb el PSI. En les següents aconseguia la majoria absoluta tot i que governà en coalició amb el mateix partit fundat pels Blasco.

En els últims comicis de 2015 va ser el partit més votat però va perdre 5 regidors i la majoria absoluta, facilitant l’accés del tripartit d’esquerres al govern local.

Bastiodas no ha desaprofitat l’ocasió per ficar-se algunes medalles; quan arribà a l’alcaldia, «Alzira era ciutat gris sense cap lideratge» i tot seguit enumerà les millores aconseguides durant els 12 anys del seu mandat; La Ciutat Esportiva, la nova EPA, la Universitat Catòlica, el Parc Empresarial, el nou institut de Tulell, el MUMA, la modernització de l’administració local, la Biblioteca Municipal, el Servef, la peatonalització de la Vila i a més «la planificació del reten de la Policia Local en la millor ubicació que era l’avinguda Luis Suñer».

Quatre anys perduts

I encara que de pasada, també ha dedicat algun minut per a criticar a l’equip de govern actual, «han sigut quatre anys perduts, un autèntic malson els desgovern del tripartit».

En el capítol d’agraïments ha destacat, als seus companys de partit, regidors i exregidors, als mitjans de comunicació» i a «la confiança que m’ha donat el meu poble durant tants anys».

També ha demanat «disculpes» i ha reconegut que a Alzira «encara hi han coses per fer», abans de sentenciar que «per a mí, és la millor cdiutat del món».

Riberaexpress