Alzira Ciutat Educadora

0
671
Consell de xiquets i xiquetes d'Alzira
 
En l’últim Consell Escolar Municipal d’Alzira es va aprovar iniciar un procés de construcció de la Ciutat Educadora o Ciutat dels xiquets i xiquetes.
La Ciutat educadora és un canvi de paradigma, de caràcter transversal, que afecta a tota l’administració i que es basa en que “una ciutat per a la infància és una ciutat per a tots i totes”.

El projecte és justifica donat la necessitat de garantir Drets als més menuts: dret a l’accessibilitat a l’Escola, a la mobilitat sostenible, a jugar, a l’ocupació social de la ciutat, a la Salut i a la seguretat. El projecte afavoreix l’autonomia dels menuts i tanmateix, per extensió d’altres col·lectius socials com persones amb diversitat funcional i persones majors. Promou la ciutadania activa mitjançant l’aprenentatge dels menuts a la participació en els assumptes públics.
Les propostes que s’han aprovat al CEM són:

● Constituir un Laboratori de la Ciutat Educadora

● Definir Rutes Escolars Segures per a poder assistir a l’Escola a peu o en bicicleta, amb la col·laboració de les comunitats educatives

● Remodelar l’entrada a les escoles, facilitant més espai de trobada i relació per a les persones, més percepció de seguretat i desincentivant que el cotxes paren a la porta.

● Ubicació d’aparcabicis a prop de les institucions educatives

● Realització de campanyes sobre la Ciutat educadora i la mobilitat a les escoles, als comerços i a la ciutadania en general.

Isabel Magalló 
(Pedagoga, Professora, Mare i Portaveu de La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció)